Política

Els EUA acusen Rússia de planificar un atac de sabotatge fals per justificar una invasió d’Ucraïna

Kíev també apunta en la mateixa línia coincidint amb un atac informàtic als webs del seu govern

Els Estats Units acusen Rússia d’intentar planificar un atac de sabotatge fals per justificar una invasió a Ucraïna, segons han informat fonts de l’administració de Joe Biden i recull la premsa internacional. “Tenim informació que indica que Rússia ja ha situat un grup d’operatius amb l’objectiu de fer una operació fingida a Ucraïna oriental”, asseguren des de Washington, remarcant que el sabotatge contra interessos russos pretendria “crear un pretext per a la invasió”.

De fet, el govern ucraïnès també apunta a aquesta possibilitat, coincidint amb la jornada en què ha patit un ciberatac contra diverses pàgines web.

Segons han indicat les fonts nord-americanes a la premsa internacional, s’estan “fabricant provocacions” per caldejar l’ambient, en una estratègia similar a la que es va seguir abans de l’annexió de Crimea, el 2014.

En aquest sentit, des de Washington apunten que una eventual invasió russa podria ser “a mitjans de gener, mitjans de febrer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia