Política

L’alcalde de Ripoll demana una investigació al Congrés després de les declaracions de Villarejo sobre el CNI

Jordi Munell exigeix que “la veritat surti a la llum pública”

L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, exigeix que s’obri una investigació al Congrés de Diputats després que l’excomissari de la Policia Nacional, José Manuel Villarejo, hagi afirmat que els atemptats del 17-A van ser un “error greu” del CNI que volia donar “un petit ensurt a Catalunya”.

En declaracions a l’ACN Munell, que ha qualificat de “greus” les declaracions de Villarejo, exigeix que “la veritat surti a la llum pública” i que “es convoqui de nou la comissió d’investigació al Congrés dels Diputats, sense el bloqueig dels partits”. “És el que hauria passat en qualsevol estat democràtic”, ha apuntat. “Les famílies de les víctimes han de saber la veritat per poder tirar endavant”, ha afegit.

Villarejo ha assegurat, en una nova sessió del judici pel cas Tàndem, que els atemptats de la Rambla i Cambrils del 17-A del 2017 va ser “un error greu” de l’aleshores director del Centre Nacional d’Intel·ligència, Félix Sanz Roldán, que “va calcular malament les conseqüències per donar un petit ensurt a Catalunya” els dies previs al referèndum de l’1-O. “Aquestes declaracions tornen a posar damunt de la taula sospites que havien aflorat”, ha denunciat l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, tot recalcant que la relació entre l’imam i el CNI “sempre ha estat plena d’interrogants”.

En declaracions a l’ACN, l’alcalde ha recordat que l’aleshores director del Centre Nacional d’Intel·ligència, Félix Sanz Roldán, no va comparèixer en la comissió del Parlament de Catalunya que investigava els fets, però sí que ho va fer en la “d’assumptes reservats i secrets”. “Potser davant de la gravetat d’aquestes declaracions sí que hauria de transcendir el què va dir i mai s’ha donat a conèixer”, ha reclamat.

Després de les paraules de Villarejo, Munell ha anunciat que en el proper ple municipal es votarà un acord per exigir als partits amb representació a Madrid que impulsin una nova comissió d’investigació dels atemptats al Congrés dels Diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia