Política

Puigdemont retreu als estats de la UE que “callin” davant “l’acarnissament” de l’Estat contra diputats catalans

L’expresident denuncia “atacs als principis fonamentals de la democràcia” en una tribuna a ’Le Monde’

L’eurodiputat de Junts i expresident de la Generalitat Carles Puigdemont retreu als estats de la Unió Europea que “callin” davant “l’acarnissament” del govern i la justícia espanyola contra diputats catalans.

En una tribuna publicada a ‘Le Monde’ escrita juntament amb el diputat francès Sébastien Nadot, Puigdemont acusa el govern francès de “mirar a una altra banda” en l’afer català i avisa “d’atacs als principis fonamentals de la democràcia” a l’Estat.

En el text, Puigdemont i Nadot posen l’exemple d’Oriol Junqueras, que no va poder ocupar el seu escó a l’Eurocambra, i el del mateix Puigdemont per la seva detenció a Sardenya. “La gravetat d’aquests atacs als principis fonamentals de la democràcia ens afecten a tots com a europeus”, subratllen.

A més, Puigdemont i Nadot retreuen a la Unió Europea que consideri que els “atacs” als drets fonamentals d’Hongria i Polònia no són afers interns i que sí ho faci en el cas de l’afer català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia