Política

Díaz relativitza la negativa de la patronal a signar l’acord de reforma de les pensions: “Hi ha hagut diàleg social”

La vicepresidenta veu difícil però “no impossible” un acord a tres bandes sobre la reforma laboral

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de treball, Yolanda Díaz, ha relativitzat aquest dimarts la decisió de la CEOE i Cepime de no signar l’acord per a la sostenibilitat del sistema de pensions, que va tirar endavant aquest dilluns amb la signatura dels sindicats i del govern espanyol. Segons la vicepresidenta, el que “és important” és que –contràriament al que va fer el govern del PP– la reforma s’ha dut a terme amb “diàleg social”.

“El que fan els agents socials és exercir els seus interessos, i el govern exerceix de pantocràtor en els equilibris entre les dues parts”, ha dit a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Segons Díaz, la CEOE haurà d’explicar els seus motius, però “hi ha hagut diàleg social i han decidit a l’últim instant no rubricar l’acord”.

Díaz ha afirmat que a hores d’ara veu “difícil” però “no impossible” tancar un acord amb els agents socials sobre la reforma laboral. Segons ha explicat, el principal escull és la temporalitat. La vicepresidenta ha afirmat que tant la patronal com els sindicats “s’estan deixant la pell” per arribar a un acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia