Política

El TJUE imposa una multa diària d’1 milió d’euros a Polònia fins que no suspengui la cambra disciplinaria dels jutges

Luxemburg ho va demanar cautelarment al juliol

La CE reclamava sancions a Varsòvia per no acatar la decisió

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha imposat una multa diària d’1 milió d’euros a Polònia fins que no suspengui la cambra disciplinaria dels jutges, tal com li havia exigit anteriorment. A petició de la Comissió Europea, l’alt tribunal amb seu a Luxemburg va ordenar al juliol a Varsòvia anular provisionalment aquesta cambra, però el Tribunal Constitucional polonès va declarar inconstitucionals aquestes mesures cautelars i Varsòvia no les ha complert. Per això, l’executiu europeu va demanar al TJUE una sanció econòmica per no acatar les cautelars i ara Luxemburg li ha donat la raó.

El TJUE veu necessària la multa d’un milió d’euros per “evitar un dany greu i irreparable de l’ordre legal de la UE i, en conseqüència, dels drets dels ciutadans que confereix el dret de la UE”. La sanció, que Varsòvia haurà de pagar a Brussel·les, es començarà a aplicar a partir del dia que es notifiqui la decisió a Polònia i fins que se suspengui la cambra disciplinaria dels jutges.

El govern polonès ha reiterat en diverses ocasions en les últimes setmanes que suspendrà la cambra, però encara no ha fet el pas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia