Política

Borràs, quatre anys després de la DUI: “Continua sent avui més necessària que mai i l’objectiu és plenament vigent”

La presidenta del Parlament diu que la independència no és “cap utopia”

Apel·la a la majoria del 52%

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha defensat quatre anys després de la DUI que “aquesta declaració continua sent avui més necessària que mai”. En una declaració institucional des del despatx d’audiències, Borràs ha dit que “l’objectiu continua sent vigent” i que la independència “no és cap utopia”. Avui 27 d’octubre, justament quatre anys després, Borràs ha remarcat que al Parlament hi ha una majoria independentista “històrica” del 52%. “La nostra responsabilitat és no desatendre la voluntat política amb l’objectiu que Catalunya esdevingui un estat independent”, ha conclòs acompanyada de membres independentistes de la Mesa .

Borràs ha començat el discurs expressant tot el seu suport a l’exvicepresident del Parlament Josep Costa, que es troba detingut a les dependències del TSJC. I ha remarcat que “és i va ser un exemplar defensor dels drets dels diputats i la seva inviolabilitat”.

La presidenta ha defensat que fa quatre anys els ciutadans van votar majoritàriament en referèndum “a favor de la constitució de la república catalana” i que aquesta constitució de la república “s’expressava com una mà estesa al diàleg fent honor a la tradició catalana del pacte”. “Els diputats signants de la declaració mantenien el compromís amb l’acord com a fórmula per resoldre conflictes polítics”, ha afegit.

Segons Borràs, la declaració definia la república catalana com una “oportunitat per corregir els dèficits democràtics i per una societat més justa, segura i solidària”. Davant d’això, ha lamentat que la resposta de l’estat espanyol va ser facultar el Senat per acordar el 155, que va suposar l’eliminació de l’autogovern de Catalunya. Un fet que va comportar també la destitució dels membres del Govern, “evocats a anar a l’exili o a ser empresonats i posteriorment condemnats”.

“Quatre anys després d’aquells fets, aquesta declaració continua sent avui més necessària que mai. L’objectiu continua sent plenament vigent. L’actual Parlament continua representant una majoria absoluta a favor de la independència i aquest objectiu no és cap utopia”, ha assegurat. De fet, segons Borràs, l’objectiu de la independència és el “reflex de la voluntat de la ciutadania a través de les urnes”. “Això ens obliga com els seus representants que som”, ha afirmat.

La presidenta del Parlament ha afirmat que els límits només poden ser els que marca “la democràcia i l’esperit pacífic”. “És la nostra responsabilitat com a representants de la majoria històrica del 52% no desatendre la voluntat política amb l’objectiu que Catalunya esdevingui un estat independent”, ha conclòs.

Borràs ha fet la declaració institucional acompanyada de la vicepresidenta primera, Alba Vergés (ERC); la secretària segona, Aurora Madaula (JxCat); el secretari tercer, Pau Juvillà (CUP); i el secretari quart, Ruben Wagensberg (ERC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia