Política

Albiol suspèn reunions, comissions i un consell d’administració des de l’esclat dels Papers de Pandora

L’oposició podria materialitzar l’acord per a la moció de censura a finals d’aquesta setmana

El govern de Xavier Garcia Albiol ha suspès les reunions previstes que fan setmanalment els regidors del govern i de l’oposició, mantenint únicament en agenda les comissions informatives del ple d’octubre, que es van celebrar divendres passat, i que són obligatòries per llei. L’anul·lació de la resta de trobades coincideix en el temps amb l’esclat dels Papers de Pandora, on Albiol apareix relacionat amb una societat a Belice, un paradís fiscal de l’Amèrica Central. En les seves comunicacions amb l’oposició, però, el govern municipal no ha al·legat cap motiu concret per anul·lar les reunions. Entretant, l’oposició manté obert el diàleg per presentar una moció de censura a l’alcalde. L’acord es podria materialitzar a finals d’aquesta setmana.

El mateix dimecres dia 13, quan esclatava la polèmica, el govern del PP ja va comunicat als grups de l’oposició la suspensió d’una comissió informativa extraordinària que s’havia de reunir aquell mateix dia i que havia de servir per celebrar un ple extraordinari, previst per aquest dilluns, i que tampoc s’ha acabat convocant. Dijous s’ajornava, també sense una nova data, la reunió de seguretat amb l’oposició. “En els propers dies es tornarà a convocar una altra reunió”, es limitava a dir el govern. I també dijous s’aplaçava “fins a nou avís” la comissió del Consell Escola Municipal, que evita de facto la convocatòria del propi Consell Escolar pel 21 d’octubre, com es preveia inicialment.

Aquest mateix dilluns, el govern popular de Badalona també ha anul·lat la celebració del Consell d’Administració de l’empresa pública Badalona Serveis Assistencials, encarregada de la gestió de l’Hospital Municipal de Badalona. S’havia de celebrar aquest dimecres i l’empresa comunica als grups que la suspensió és per causes “alienes” a la seva voluntat.

“Se li acaba el temps”

Entretant, els grups de l’oposició mantenen obertes les converses per presentar una moció de censura a l’alcalde en els pròxims dies. Tot i que la voluntat dels partits és que Albiol dimiteixi o el partit el faci dimitir, si això no passa en les pròximes hores, s’activaran els mecanismes per desbancar-lo de l’alcaldia.

“Si li està acabant el temps. No passarà dels pròxims dies”, ha advertit el president del grup municipal del PSC, Rubén Guijarro, en una entrevista a Radio Ciutat de Badalona. Aquest mateix dilluns, de fet, l’executiva nacional del PSC hauria de validar l’operació i donar via lliure a l’executiva local per negociar amb la resta de partits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia