Política

Illa farà demà el primer acte de precampanya

El PSC justifica per la pandèmia que negués ser candidat 24 hores abans

El ministre Salvador Illa s’estrenarà com a candidat del PSC en el primer acte de precampanya, demà, a la seu nacional del partit. La número dos de la llista i responsable de la campanya, Eva Granados, va presentar dijous el lema Torna Catalunya, que els socialistes volen que representi el país que va ser “admirat” i que, segons ells, avui és “menystingut” per culpa del procés independentista.

Granados va justificar en nom de la pandèmia que el mateix Salvador Illa negués ser el candidat del PSC només 24 hores abans de ser proclamat: “Illa ha estat i està centrat en la gestió de la pandèmia i no ha volgut que el focus s’apartés ni un mil·límetre de la seva responsabilitat. Ha volgut esperar un bon moment per al ministeri i per a tot el govern.” Granados també considera que són el ministre de Sanitat i el president espanyol, Pedro Sánchez, els que han de decidir el moment que Illa ha de sortir del govern per dedicar-se a fer campanya. De fet, la vice-primera secretària del PSC ha recordat que és el president Sánchez l’únic que té potestat per remodelar l’executiu, però ha reconegut que als socialistes catalans els agradaria “per descomptat” tenir un ministre del PSC per rellevar Illa en cas que es confirmi que Sánchez pot cridar Iceta a formar-ne part.

El mateix Iceta reconeixia dijous en una entrevista a Catalunya Ràdio que Sánchez li ha demanat col·laborar en la política estatal sense concretar si es tractaria de ser ministre. “Jo aquí necessito també gent que no estigui lligada a tasques autonòmiques, sinó que es pugui dedicar a política d’Estat”, explica Iceta que li va proposar el president espanyol.

En darrer terme, Granados va reafirmar l’agraïment a Iceta pel “gest de responsabilitat, generositat i intel·ligència” que representa que el primer secretari del PSC hagi cedit la candidatura al ministre Illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia