Política

ERC força un ple monogràfic a la Diputació de Barcelona per la investigació que afecta Marín

Dionís Guiteras diu que l’objectiu és revisar els instruments perquè els càrrecs electes retin comptes

ERC ha forçat un ple monogràfic a la Diputació de Barcelona sobre les investigacions obertes per presumpta corrupció que afecten la presidenta de l’ens i també alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

El grup d’ERC ja havia demanat la dimissió de Marín després que aquesta hagi estat investigada pel cas de suposada malversació al Consell Esportiu de l’Hospitalet i ara ha registrat una sol·licitud per a un ple monogràfic que s’haurà de celebrar, ja que els republicans representen més d’una quarta part del plenari.

ERC ha proposat que se celebri el 20 de gener a les 12 h. El portaveu d’ERC a la Diputació, Dionís Guiteras, ha assegurat que l’objectiu és revisar a fons les mesures que hi ha perquè els càrrecs retin comptes.

Guiteras ha insistit que, tot respectant la presumpció d’innocència, “les informacions aparegudes són prou rellevants per exigir responsabilitats al màxim nivell”. “No volem realitzar un judici paral·lel. La nostra tasca és vetllar per la qualitat democràtica de la institució i és el que demanem en propiciar aquest debat, tal com ho havíem fet ja anteriorment en el marc de la junta de portaveus, en aquest cas, i en d’altres amb persones electes implicades en la causa relacionada amb Relacions Internacionals”, ha afegit.

En el document de sol·licitud del ple extraordinari, ERC ha demanat que es condemni la “manca de transparència en la informació” que s’ha donat per part de la Presidència de la Diputació de Barcelona en relació amb les investigacions judicials i policials vinculades al cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat. I també volen que el ple constati que el govern de la Diputació “no ha tingut una actitud satisfactòria” a l’hora de retre comptes davant els episodis que afecten la institució.

A banda de proposar la revisió dels mecanismes i codis interns contra la corrupció, el grup d’ERC vol que es faci una “condemna expressa i rotunda de la corrupció en totes les seves expressions” i es reafirmi “la necessitat que les administracions públiques i els governs siguin exemplars en totes les seves conductes, decisions i procediments”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia