Política

Un xat de militars en actiu avala les tesis feixistes

Els uniformats donen suport als exmembres de l’exèrcit que volien afusellar 26 milions de persones

Defensa afirmava que els colpistes estaven retirats

La polèmica per les manifestacions feixistes a les forces armades espanyoles s’ha revifat després que el diari Público ha fet públiques converses entre militars, aquest cop en actiu, d’un grup de Whatsapp integrat per 121 oficials i suboficials. Els militars donen suport explícit als uniformats retirats que sostenien que calia afusellar 26 milions de persones, i carreguen amb duresa contra el govern espanyol, especialment contra el vicepresident Pablo Iglesias, a qui qualifiquen de “rata”.

Segons explica Público, els membres del xat són militars de la IX promoció d’artilleria de l’acadèmia de Fuencarral de Madrid, dels anys 1982 a 1985. Entre aquests hi ha el subtinent d’artilleria de campanya Gabriel Burgos Sánchez i el subtinent d’Artilleria antiaèria i costa Luis Gracia García.

Els uniformats asseguren que les opinions expressades en el xat dels militars retirats reflecteix el sentiment de “molts” en l’exèrcit, un aspecte que el Ministeri de Defensa havia negat. El govern espanyol atribuïa aquestes idees a una minoria, i ja retirada.

La nova mostra de feixisme arriba la vigília que el rei Felip VI fa el tradicional discurs de la nit de Nadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia