Política

L’ANC puntuarà els programes electorals

Les bases han ratificat la fiscalització electoral dels partits independentistes

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) establirà un sistema de puntuació per valorar el grau de proximitat dels programes electorals dels partits independentistes amb els postulats unilaterals de l’entitat. Amb la participació de 6.543 socis en la consulta, les bases de l’ANC han aprovat per àmplia majoria els deu principis d’acció política institucional i els quinze punts de posicionament proposats pel secretariat nacional per a les eleccions del 14-F. El sistema de puntuació dels programes i les propostes que facin els partits durant la campanya es completarà amb debats que permetran de millorar o empitjorar la nota, va explicar ahir el coordinador de comunicació, Adrià Alsina. Segons recull l’agència ACN, el vicepresident de l’entitat David Fernández recorda que el sistema de fiscalització ha de permetre no només d’informar els electors durant la campanya electoral, sinó defer un seguiment posterior de l’acció del govern català. Tot i que l’aprovació dels pressupostos estatals no forma part dels principis d’acció política ni del posicionament de l’ANC, la seva presidenta, Elisenda Paluzie, va recordar ahir que el document sí que estableix “no col·laborar ni governar amb els partits del 155”, en referència al PSOE, el PP i Ciutadans. L’ANC vol que es prepari “el marc jurídic i legal postindependència”, una banca pública, una acció exterior “independentista”, un model de telecomunicacions català i que s’eliminin els peatges de Catalunya.

Sabater impulsa un front d’esquerres

S.M.

Guanyem Badalona, la confluència liderada per l’exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater, ha registrat Guanyem Catalunya com a partit com a pas previ a la possible participació a les eleccions del 14-F, sempre que sigui “en el marc d’un front d’esquerres”. Amb aquesta intenció, segons han confirmat fonts de la nova formació, han iniciat converses amb la CUP i fan una crida a la incorporació de moviments com Comunistes, Anticapitalistes i Sobiranistes. Aquesta confluència, que ja va reeixir a les municipals a Badalona i a Girona, vol “trencar les costures” dels partits per treballar “de baix a dalt” exportant l’experiència del municipalisme al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia