Política

Reunió pel cas català de diputats francesos i Torrent

Una dotzena de diputats de l’Assemblea Nacional Francesa es van reunir ahir telemàticament amb el president del Parlament, Roger Torrent, per interessar-se en el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol. El president de la cambra explicava a ACN que els diputats li havien expressat el seu compromís de “crear un clima d’opinió necessari ” per a la resolució del conflicte polític. Els parlamentaris, que s’han reunit a títol personal amb Torrent i no pas en representació de la cambra gala, s’han mostrat interessats a conèixer la situació política del país i Torrent els ha indicat com poden “intercedir” per ajudar a una resolució política del cas.

El president de la cambra ha defensat les “vies democràtiques” impulsades al Regne Unit i al Canadà amb els referèndums d’Escòcia i el Quebec. Torrent ha explicat als diputats, alguns dels quals formen part de la majoria de govern de Macron, que a Catalunya hi ha una situació de “repressió” de 3.000 persones pendents de procediments judicials. El diputat Sébastien Nadot ha explicat a ACN que “hi ha una presidenta del Parlament empresonada molts anys, i això planteja moltes preguntes a un diputat”, a més d’interessar-se per la immunitat de Puigdemont, de qui diu que representa tots els ciutadans de la UE perquè ha estat legítimament escollit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia