Política

Plega el regidor d’ERC de Cabrera per la Volhov

El partit suspèn Mir després que la policia li trobés 40.000 euros en efectiu al despatx

El regidor d’ERC a Cabrera de Mar Enric Mir, a qui la Guàrdia Civil va trobar la setmana passada uns 40.000 euros en efectiu en l’escorcoll al seu despatx del consistori en el marc de l’operació Volhov, va anunciar ahir que deixa l’acta a l’Ajuntament després que ERC li obrís un expedient disciplinari, el suspengués de militància de forma cautelar i li demanés que plegués.

Segons Mir, els diners corresponien a la venda particular del seu immoble familiar i tenia previst comprar una altra casa l’endemà de l’escorcoll. “Vull afirmar amb rotunditat que aquests diners no tenen relació amb cap de les acusacions infundades de prevaricació urbanística que s’han fabricat des dels aparells de l’Estat”, va explicar en un comunicat, en què tanmateix va admetre que la seva actuació “no és pròpia de l’exemplaritat” del càrrec de regidor. Mir tenia cita l’endemà mateix amb el banc per ingressar els diners i té tota la documentació que ho acredita, que presentarà al jutjat, segons la seva defensa, que indica que l’acció de Mir seria mereixedora, com a màxim, d’una sanció administrativa.

El partit també va emetre un comunicat per explicar que ha obert més d’un expedient informatiu per verificar la versemblança de les acusacions, i ja va assegurar que “s’ha pogut corroborar” que no s’ha produït cap delicte, irregularitat ni tracte de favor en la gestió urbanística. ERC fa referència a Villa Bugatti, on segons la Guàrdia Civil Mir hauria ajudat l’exdirigent republicà Xavier Vendrell. Ara bé, malgrat que ERC circumscriu l’existència de diners al despatx a l’“esfera privada” de Mir, fet que “no guarda cap relació amb la seva actuació com a regidor o militant”, considera que es tracta d’un comportament “del tot incompatible amb els valors republicans”. ERC recorda els seus gairebé noranta anys d’“història impol·luta” en matèria de corrupció, i sosté que l’operació “és, en gran part, una nova ofensiva de l’Estat per desgastar l’independentisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona