Política

Acte institucional de la Diada

L’espectacle ‘Aquesta terra’ recorda les víctimes de la Covid-19 i reconeix el comportament dels ciutadans durant la pandèmia

Aquest any la cerimònia se celebra sense públic al Palau de la Generalitat i a la plaça Sant Jaume

El president de la Generalitat, Quim Torra, presideix aquest dijous l’acte institucional que organitza el govern i el Parlament amb motiu de la Diada Nacional, que aquest any es fa sense públic de manera per les restriccions que imposa la pandèmia de Covid-19.

La cerimònia, amb el títol Aquesta terra i dirigida per Lluís Danés, fa referència a la part de terra que habitem i des del qual compartim lluites amb la resta de la humanitat. L’espectacles vol fer un homenatge especial al comportament dels ciutadans durant la pandèmia i un record a les víctimes.

L’acte es desenvolupa per diferents espais de la Plaça Sant Jaume i el Palau de la Generalitat, com a símbol de la casa de tots els catalans, en homenatge a una societat que ha viscut confinada durant mesos.

Torra encapçala la solemne hissada de la bandera que com cada any es fa a l’inici de l’acte amb la Guàrdia d’Honor dels Mossos d’Esquadra, i que aquesta vegada tindrà lloc a l’interior del Palau, i que té com a banda sonora El Cant de la Senyera interpretat pel Cor Jove de l’Orfeó Català. Acompanyen el cap de l’executiu, el vicepresident del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència i portaveu, Meritxell Budó

També participen a l’espectacle Xavi Lloses, Alfred Tapscott, Montse Colomé, Ivan Benet, Lídia Pujol, l’Escolania de Montserrat, Sopa de Cabra, Suu, Andrés Corchero i In Crescendo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia