Política

Carrizosa manté el seu oferiment de pacte a PSC i PP: “No deixarem d’insistir”

Creu que Cs pot ser “decisiu” per “despodemitzar” els pressupostos estatals i apartar ERC

El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, manté el seu oferiment per formar una aliança electoral amb el PSC i el PP català, malgrat que els socialistes han rebutjat reiteradament aquesta opció. “Nosaltres no deixarem d’insistir”, ha assegurat aquest dijous a Catalunya Ràdio. Carrizosa ha recordat que l’independentisme ha fet coalicions electorals “per aglutinar més vot” i ha lamentat que “el constitucionalisme no hi està acostumat”. A més, creu que seria “un missatge positiu” d’entesa davant del “fracàs del procés” i del “moment d’extrema urgència” a causa de la pandèmia de covid-19.

Després de la reunió que van mantenir ahir dimecres el president espanyol, Pedro Sánchez, i la líder de Cs, Inés Arrimadas, Carrizosa ha reiterat, segons recull l’agència ACN, l’interès dels taronges per uns pressupostos generals de l’Estat “decisius i extraordinaris”. Per això, creu que els deu diputats que tenen al Congrés “no són gaires però en aquests moments poden ser decisius” per tal de “despodemitzar” els comptes estatals i restar influència a altres forces com ERC o EH Bildu. Preguntat per la marxa del rei emèrit Joan Carles I, ha assegurat que “no va fugir perquè no té un procediment judicial obert” a l’Estat espanyol però s’ha mostrat partidari que respongui davant dels tribunals “si va fer qualsevol il·legalitat o irregularitat”. No obstant això, a rebutjat els “atacs a la monarquia espanyola” i ha demanat separar les actuacions personals de l’exmonarca de la figura de cap d’Estat que va ostentar i que ara encarna el seu fill, Felip VI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia