Política

Torrent: “Estar preparats vol dir prendre decisions que es puguin aplicar”

El president del Parlament entén el “desconcert” provocat per la decisió judicial

El president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat que el Govern ha de poder tenir capacitat de prendre decisions “urgents” i sobre el territori per combatre el coronavirus. “Estar preparats vol dir prendre decisions efectives que es puguin aplicar”, ha afegit en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’. Així mateix, ha lamentat que ara que la Generalitat té les competències per gestionar la pandèmia, es prenen decisions “que són revocades per una jutgessa”. Un fet que, segons el president de la cambra catalana, ha provocat “desconcert”. “No comparteixo en absolut la decisió de la jutgessa. Hem de respectar les decisions tècniques i el criteri de subsidiarietat”, ha defensat.

Torrent ha afirmat que les mesures que pren el Govern no són un “capritx” sinó fonamentades amb criteris sanitaris. I que per molt contundents i doloroses que siguin, es tracta de decisions que permetran superar la situació.

Segons Torrent, el rebrot al Segrià “no era previsible” i ha considerat que s’està davant una situació “molt complexa, canviant i desconeguda”. Preguntat pet si no s’ha fet prou bé el rastreig dels contactes dels casos positius, Torrent ha respost que s’haurà de fer el balanç a posteriori perquè el Govern s’ha de centrar ara en la gestió de l’emergència.

Pel que fa als debats al Parlament sobre la gestió de la covid-19, Torrent ha dit que el partidisme és “consubstancial” de la política i ha considerat que en els recents plens monogràfics sobre la covid i les residències de gent s’ha fet un debat “honest, en profunditat i amb rigor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia