Política

Michel proposa als 27 un fons de recuperació de 750.000 milions

El president del Consell Europeu rebaixa, però, a 1,07 bilions el pressupost europeu

Planteja assignar el 70% de les ajudes tenint en compte criteris com l’atur previ a la covid-19

El president del Consell Europeu, Charles Michel, posa sobre la taula dels estats una proposta que manté el fons de recuperació de 750.000 milions d’euros proposat per la Comissió Europea, dels quals 500.000 milions són en ajudes i 250.000 en préstecs. La proposta de negociació presentada aquest divendres per Michel, però, planteja rebaixar el pressupost europeu a 1,074 bilions d’euros respecte als comptes d’1,1 bilions que proposa l’executiu europeu. La proposta de comptes de Michel rescata la que ja van negociar els líders europeus abans de la covid-19 sense arribar a cap acord. El paquet negociador que proposa Michel planteja que el 70% de les ajudes als estats s’assignin tenint en compte criteris com l’atur previ a la covid-19.

Segons ha explicat Michel en la presentació de la proposta, aquesta arriba després d’haver constatat la “forta oposició” d’alguns estats a “alguns elements” del paquet presentat per la Comissió. Els líders europeus van discutir per primer cop el pla econòmic en una cimera telemàtica al juny.

Després de constatar les diferències, Michel ha fet reunions bilaterals amb tots els líders europeus, que tornaran a negociar el pla en una cimera el 17 i 18 de juliol ara de manera presencial a Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia