Política

El Suprem desestima els recursos pendents contra l’exhumació de Franco

La sala del contenciós administratiu torna a resoldre a favor de la decisió del govern espanyol

La família va presentar una demanda al TEDH que encara està pendent d’admissió a tràmit

La Sala Tercera del Tribunal Suprem (TS) espanyol ha desestimat els recursos pendents contra l’exhumació de Francisco Franco.
L’Associació per a la Defensa del Valle de los Caídos, la Comunitat Benedictina de l’Abadia de la Santa Creu del Valle de los Caídos i la Fundació Francisco Franco encara tenien vius recursos contra diversos dels acords del Consell de Ministres que van conduir a l’exhumació del dictador, que des de finals de l’any passat està enterrat al cementiri de Mingorrubio-El Pardo.

Segons han informat aquest dimarts fonts jurídiques, la sala del contenciós administratiu de l’alt tribunal ha tornat a resoldre a favor de la decisió del govern espanyol.

El Suprem posa punt final d’aquesta manera a la batalla judicial que l’últim any ha enfrontat el govern espanyol amb la família Franco i els seus simpatitzants.

En l’àmbit internacional, els familiars del dictador van presentar al març una demanda davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), que encara té pendent de decidir la seva admissió a tràmit. La família ja ho va portar al TC, que no va admetre a tràmit el seu recurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia