Política

Colau: “Tots sabem que Torra no podrà liderar el diàleg ni la reconstrucció”

L’alcaldessa de Barcelona considera que el president només parla per als independentistes o ignora la meitat de la població de Catalunya

Insta ERC a decidir el seu projecte de país i diu que l’aliança amb JxCat “no dona més de si”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha remarcat que tothom sap que el president de la Generalitat, Quim Torra, no podrà liderar ni el diàleg entre Catalunya i Espanya, ni la reconstrucció. En una entrevista a ‘Ràdio 4’, Colau ha afegit però que com que ara és president de la Generalitat ha d’anar a la reunió de la taula de diàleg. De cara a les eleccions catalanes, Colau aposta per un govern entre forces progressistes tot i que no vol parlar de l’etiqueta “tripartit” i assenyala que en un moment en què el relat processista està “esgotat”, ERC ha de decidir quin projecte de país té i que l’aliança amb JxCat “no dona més de si”. Una nova etapa en què, segons Colau, no vol dir aparcar la independència.

Colau considera que una vegada ha passat l’estat d’alarma “pot estar bé” convocar la taula de negociació per reprendre l’agenda. Tot i les discrepàncies amb el president Torra, creu que ha d’assistir a la reunió encara que no sigui ell el que liderarà la solució.

Segons la líder dels comuns, Torra només parla per als independentistes ignorant la meitat de la població de Catalunya i això fa que no pugui liderar les solucions en els diferents àmbits. “Però evidentment ara és el president i hi ha d’anar”, ha afegit en relació a la reunió de la taula de diàleg que s’ha de celebrar al juliol segons el compromís del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Colau creu que les eleccions catalanes “no poden trigar gaire” tenint en compte que el Govern està dividit i les “baralles” internes. Segons ha remarcat, en la situació actual es necessita un executiu cohesionat que entomi la reconstrucció. I pel que fa als pactes postelectorals, ha apostat per un govern de forces progressistes, com ja hi ha a l’Ajuntament de Barcelona i al govern espanyol.

L’alcaldessa de Barcelona defensa que “s’ha esgotat la fase en què nomes es parlava d’independentisme i no independentisme”. I ha defensat que això no vol dir que ara s’hagi “d’aparacar” el tema de la independència. “Hi ha gent a la presó i han de sortir-hi per recuperar una normalitat democràtica per tal que les discrepàncies es resolguin políticament i no judicialment. Però per treballar per la desjudicialització hem de recuperar també la idea de govern que afronta tota l’agenda”, ha afegit.

I en aquest context, ha instat ERC a decidir quin projecte de país té i ha posat d’exemple que si volen una fiscalitat progressiva ho faran amb partits d’esquerres i no amb JxCat. Segons Colau, quan arriba el moment de les eleccions, els republicans tenen por que “l’antiga convergència” els superi electoralment i llavors prioritzen l’eix independentista per sobre de les polítiques d’esquerres. Un fet que ha qualificat d’error.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia