Política

Estat Islàmic ataca un temple de la minoria sikh a Kabul i causa 25 morts

El grup gihadista reivindica l’acció, perpetrada per quatre suïcides

L’atemptat arriba dies després de la signatura de l’acord entre els talibans i els EUA a Doha

Un comando de terroristes suïcides va atacar ahir un temple sikh a Kabul (Afganistan), en un nou cop contra les minories religioses reivindicat per Estat Islàmic (EI). L’atac va causar 25 morts, entre ells un nen, i una desena de ferits, va informar el Ministeri de l’Interior afganès. Segons la mateix font, l’atac va durar sis hores i els quatre milicians, que portaven armilles amb explosius, van ser abatuts per les forces afganeses.

L’atac va començar a 3/4 de 8 del matí quan quatre homes armats van entrar al temple, a l’àrea de Shor Bazar de la capital afganesa, en el moment que estava a punt de començar la pregària del matí. Els quatre homes van obrir foc de manera indiscriminada contra la gent i es van atrinxerar a l’interior del temple per començar una batalla que va durar sis hores contra les forces de seguretat, que van acordonar la zona.

Els talibans van enviar un missatge a través de les xarxes socials per negar qualsevol implicació en l’acció i les mirades es van dirigir immediatament cap a EI, que a principis de mes va perpetrar un atemptat amb una estratègia similar a Kabul en què va matar 32 persones de la minoria xiïta hazara.

Estat Islàmic sí que va reclamar l’autoria de l’acció suïcida per mitjà d’un comunicat publicat per l’agència Amaq –òrgan de propaganda gihadista–, segons va informar SITE, organisme especialitzat en seguiment de temes d’intel·ligència i terrorisme.

A l’Afganistan els atemptats contra minories solen ser reivindicats per EI i els talibans normalment se’n desvinculen, com va passar el 2008, quan un atac del grup gihadista va matar l’únic candidat sikh a les eleccions parlamentàries afganeses. Més de quatre dècades de conflicte a l’Afganistan han forçat milers de sikhs i hindús a fugir del país i buscar refugi a l’estranger, especialment a l’Índia. Això ha provocat que la seva presència s’hagi vist reduïda, passant de vora 200.000 membres fa trenta anys als prop de 1.500 que hi ha ara. L’atac d’ahir té lloc enmig del compromís assolit pels EUA i els talibans de començar la retirada progressiva de les tropes internacional de l’Afganistan 14 mesos després de l’històric acord assolit el 29 de febrer passat a Doha.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia