Política

Buch diu que amb un confinament total s’haurien pogut “rebaixar molt les dades” per coronavirus a la Conca d’Òdena

El conseller d’Interior afirma que hi ha altres territoris que “necessiten més” l’exèrcit que Catalunya: “Si cal ja els trucarem, no pateixin”

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha afirmat que si el govern espanyol hagués permès un confinament en fase 2, només garantint els serveis bàsics, s’haurien pogut “rebaixar molt les dades” de persones afectades per coronavirus a la Conca d’Òdena.

Durant la seva compareixença telemàtica al Parlament ha assegurat que el Govern “no ha refusat cap ajuda de ningú, i menys en una situació com la que estem”, en relació amb l’exèrcit espanyol. “No volíem absorbir unes ajudes que altres territoris segurament necessiten més que nosaltres”, ha afegit. “Tenim clar que l’exèrcit espanyol el paguem els set milions i mig de catalans i si és necessari, ja els trucarem, no pateixin”, ha reblat.

El conseller ha explicat que s’ha decidit centralitzar a través del Departament de Salut l’adquisició d’Equips de Protecció Individual (EPI) que inclouen mascaretes tant pels Mossos d’Esquadra, com pels Bombers de la Generalitat i els agents de Protecció Civil. Ha informat que el material “anirà arribant”. Buch també ha afegit que “la centralització de l’estat espanyol no ha anat bé, no ens ha ajudat”.

A preguntes dels diputats també s’ha referit al telèfon 112. En aquest sentit ha indicat que “veient l’augment de trucades” s’ha decidit “desdoblar” la sala des d’on s’atenen les trucades de Reus i s’ha creat una “sala de contingència” a Barcelona. També s’ha decidit incrementar en un 40% el personal que atén les trucades.

Buch també ha explicat que des del Grup de seguiment de la víctima dels Mossos d’Esquadra s’ha incrementat el seguiment per via telemàtica i s’han fet diverses comunicacions amb víctimes. Ha indicat que els Mossos d’Esquadra i l’Institut Català de la Dona treballen “per evitar qualsevol episodi de violència masclista”. Finalment, ha informat que aquest dijous es presentaran noves mesures sobre aquesta qüestió.

La seva compareixença s’ha fet via telemàtica i durant la mateixa s’han produït diverses interrupcions per problemes tècnics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia