Política

Política

Presidenta del Parlament, no del procés

El Parlament presenta un recull d’intervencions i textos de Carme Forcadell durant el seu mandat

L’expresidenta reivindica el diàleg i l’empatia mútua i confia que Catalunya podrà decidir el seu futur en un camí “llarg i difícil”

L’onzena legislatura del Parlament de Catalunya, presidit per Carme Forcadell i Lluís, “encara no ha trobat el seu lloc a la història perquè està en disputa, però, com més temps passi, més importància agafarà”, defensava ahir l’exsecretari de la mesa i avui diputat al Congrés Joan Josep Nuet, en la presentació del recull d’intervencions i textos que va escriure o pronunciar Forcadell durant el seu mandat, del 2015 al 2017. L’auditori de la cambra que va presidir era l’escenari ahir a la tarda de la presentació del llibre, editat pel mateix Parlament, en presència del president de la cambra, Roger Torrent, i dels expresidents José Montilla, Joan Rigol, Núria de Gispert i Ernest Benach, però també de consellers i diputats d’ERC, JxCat i Catalunya en Comú.

A Nuet i als altres companys de mesa de Forcadell –Lluís Coromines, Anna Simó i Ramona Barrufet–, els va tocar glossar la seva figura. En el pròleg de Paraules de la presidenta Carme Forcadell i Lluís, s’hi reivindica una legislatura en què es van fer les lleis de transparència i emergència social i es van defensar llibertats i drets dels diputats, de les dones i dels refugiats, perquè “sap greu” que sigui recordada només com la presidenta “del procés”.

Les paraules de més pes polític, però, van ser les que va enviar a l’acte la mateixa Forcadell des de la presó. L’expresidenta va defensar el diàleg entre governs i va avisar que “caldrà empatia a banda i banda” per fer possible “el camí llarg i difícil” perquè els ciutadans de Catalunya puguin acabar decidint a les urnes el seu estatus polític, un horitzó que es mostra convençuda que arribarà tard o d’hora com l’única solució possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia