Política

Els presos del mòdul de Junqueras demanen que sigui eurodiputat

Una setantena de presos del mòdul 2 de la presó de Lledoners han demanat per carta al Tribunal Suprem que permeti a Oriol Junqueras exercir com a eurodiputat. Un dels reclusos ha recollit signatures en suport a un manifest que han enviat a l’alt tribunal espanyol i també al president del Parlament Europeu, David Sassoli. En la carta, 70 dels 85 presos del mòdul afirmen que cal respectar la democràcia, el sufragi universal i el dret del poble a ser representat per qui ha elegit.

Els signants, entre els quals hi ha tots els polítics presos excepte el líder d’ERC, volen donar el seu suport a Junqueras i per això demanen al Suprem que “rectifiqui la seva decisió i permeti que exerceixi al Parlament Europeu la tasca per la qual va ser elegit i ratificat pel mateix Sassoli.

“Amb diverses nacionalitats i orientacions polítiques, creiem en la democràcia; és per això que signem tots amb la convicció i l’esperança que ses senyoriesescoltaran aquesta veu plural i unànime que considerem representativa de la societat que, pensi com pensi, creu en el sufragi universal i en el dret del poble a ser representat”, conclou el manifest, que ha estat tramès a l’ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia