Política

La fiscalia ataca Trapero amb 2.800 correus sorpresa

Tubau demana invalidar una nova prova per vulnerar el dret de defensa

Interrogatori a guàrdies civils

La fiscalia va intentar ahir posar contra les cordes el major Josep Lluís Trapero amb l’interrogatori d’un agent de la Guàrdia Civil que va girar a l’entorn de milers de correus electrònics de l’excap dels Mossos que no havien estat analitzats durant la fase d’instrucció del cas.

“No es pot pretendre que la defensa analitzi 2.800 correus si a instrucció no es fa cap pregunta sobre aquests, no estan documentats i apareixen ara; això genera indefensió”, va denunciar l’advocada Olga Tubau, que va demanar que no es tingués en compte la declaració d’un agent de la Guàrdia Civil amb relació a aquests correus.

L’advocada va assegurar que l’interrogatori atempta contra el dret de defensa i va recordar que Trapero ja ha declarat com a acusat i no es pot defensar del contingut d’aquesta nova prova. L’advocada també va apuntar que no està demostrat que el seu client hagués llegit els correus en qüestió.

Responent preguntes del fiscal, el comandament de la Guàrdia Civil va citar diversos correus que Trapero va remetre el setembre i l’octubre del 2017 a Cèsar Puig, Pere Soler i l’exconseller Joaquim Forn, entre els quals en va destacar alguns sobre les instruccions de la fiscalia o d’altres sobre els preparatius i les actuacions dels Mossos per complir les instruccions de la fiscalia i les ordres del TSJC. Responent preguntes de Tubau, el guàrdia civil va admetre que, alguns correus que va rebre Trapero, el major no els va llegir o no els va respondre.

Sobre l’anàlisi dels més de 77.000 àudios de les converses per emissora de ràdio de l’1 d’octubre del 2017, va explicar que no consta que cap binomi dels Mosos impedís l’obertura dels centres a primera hora del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia