Política

Feijoo també anuncia eleccions anticipades a Galícia

El president de la Xunta tria el 5 d’abril com el lehendakari basc

Aquest serà el tercer cop que Galícia busca coincidir amb el País Basc a l’hora de convocar eleccions

Un cop s’ha conegut l’avançament de les eleccions al País Basc, ara ha estat el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijoo, qui s’ha decidit a fer el mateix.

Feijoo havia anunciat que aquest dilluns comunicaria si es decidia per l’avançament electoral, i un cop assabentat de la intenció del seu homòleg basc –el lehendakari Íñigo Urkullu– ha convocat d’urgència al seu executiu per anunciar-los la seva decisió.

Es dóna la circumstància que Feijoo encara no ha ratificat la seva intenció de repetir com a candidat dels populars a diferència del que han fet altres partits. En aquest sentit, Feijoo ha avançat que demà dimarts es farà una reunió del partit per prendre una decisió al respecte.

En qualsevol cas, Feijoo ha negat que la situació política a Catalunya hagi pogut tenir a veure en la decisió que ha pres avui, però sí que ha reconegut que ha mantingut contactes els darrers dies amb el lehendakari.

Amb aquest avançament, serà el tercer cop que Galícia convoca eleccions coincidint amb el que ha decidit prèviament el president de l’executiu del País Basc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia