Política

Puigdemont reclama un relator per a la taula de diàleg amb el Govern espanyol

L’expresident diu que “l’experiència d’octubre del 2017” els “aconsella fervorosament” no refiar-se i que cal un testimoni que pugui acreditar de què s’ha parlat

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha assenyalat aquest dilluns que un relator “forma part” de la negociació que el Govern vol establir amb el Govern espanyol, “d’igual a igual”, i ha considerat “fonamental” que aquesta figura entri a la taula de diàleg.

“El relator formava part, i forma part, de qualsevol negociació del nivell que volem els catalans amb el Govern espanyol, una negociació d’igual a igual”, ha assenyalat Puigdemont a la seva arribada al Parlament Europeu a Estrasburg acompanyant la nova eurodiputada del seu partit, Clara Ponsatí, que s’incorpora a l’Eurocambra després de guanyar el seu escó a conseqüència de brexit.

L’expresident de la Generalitat ha apuntat que aquesta figura va ser “l’element que va fer aixecar de la taula el Govern espanyol l’última vegada que ens vam asseure”. “Es va acordar això i finalment, de manera unilateral, el Govern central es va aixecar de la taula perquè no acceptava una cosa que és fonamental en un tipus de negociació i converses entre dues parts que diuen respectar mútuament”, ha advertit.

Puigdemont ha afegit que “l’experiència d’octubre del 2017” els “aconsella fervorosament” no refiar-se, i ha considerat que la millor manera de trobar un acord és “un relator (...) que pugui donar testimoni i acreditar fefaentment allò que estem parlant”.

“La prudència i el fet de buscar eficàcia en aquestes converses ens aconsella que allò que vam defensar davant del Govern espanyol i allò que el Govern espanyol va acceptar, ho mantinguem”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia