Política

El fiscal vol arxivar gran part de causes contra policies l’1-O

Sosté que l’actuació dels agents a les escoles de Barcelona va ser “legítima” i vol que només s’enviï a judici sis agents

La fiscalia de Barcelona ha demanat al jutjat d’instrucció 7 de Barcelona, que investiga excessos de la policia espanyola a 27 escoles de Barcelona, on va actuar per aturar l’1-O, que arxivi la majoria de les peces, amb uns cinquanta antiavalots i caps investigats, i que només enviï a judici sis agents per delictes de lesions lleus en la seva actuació a les escoles Mediterrània, Pau Claris, Àgora i Dolors Monserdà. A més, sol·licita al jutge que mantingui oberta la investigació contra Roger Español, que va perdre la visió d’un ull per un impacte de pilota de goma, per atemptat a l’autoritat, i que s’aclareixi l’escopeter que va malferir-lo.

El fiscal del cas sosté, en 62 planes, que l’actuació dels antiavalots espanyols l’1-O va ser “legítima”, tot reproduint arguments del Tribunal Suprem en la sentència contra els independentistes catalans. També valida les càrregues dels agents, tot culpant la “passivitat” dels agents dels Mossos i el seu dispositiu, que el Suprem va qualificar d’“aparent compliment” de les ordres de la magistrada del TSJC d’aturar l’1-O. El fiscal també replica al jutge Francesc Miralles, que en la jornada de l’1-O no hi havia un conflicte de legitimitats, com ell sostenia, entre complir l’ordre judicial per part dels policies i la llibertat d’expressió dels ciutadans. “Els ciutadans no n’estàvem emparats perquè es van concentrar a les portes de les escoles per avortar un mandat judicial”, afirma el fiscal.

Així, només vol dur a judici sis agents: un per un cop de defensa a l’escola Mediterrània; tres agents al Pau Claris: un per haver llançat un veí per l’escala, un altre per cops a la cara i un tercer per la famosa puntada de peu saltant per l’escala; a l’escola Àgora, un agent per un cop de peu, i a l’escola Monserdà, un per lesions amb la defensa.

LA XIFRA

50
antiavalots
i caps de la policia espanyola, investiga un jutjat de Barcelona per les càrregues policials l’1-O.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia