Política

El PDeCAT vol “transitar” cap a un partit que es digui JxCat

La direcció descarta dissoldre la formació, però aposta per una sola estructura organitzativa amb la Crida

L’executiva reconeix el lideratge de Puigdemont

El Partit Demòcrata aposta per integrar-se en un partit que es digui Junts per Catalunya amb la resta d’actors del seu espai polític, però sense dissoldre’s. La direcció del PDeCAT sotmetrà avui a aprovació del consell nacional de la formació “transitar” cap a un JxCat liderat per Carles Puigdemont. Aquesta és la proposta d’encaix que fa l’executiva a partir de les conclusions del procés participatiu Encarem el futur, que ha mobilitzat 1.500 persones en 58 trobades. “El nostre partit continua ben viu; fins que els associats no decideixin una cosa diferent, som el Partit Demòcrata”, va remarcar ahir el seu president, David Bonvehí, després de reunir la cúpula.

Ni l’independentisme del PDeCAT, ni el lideratge de Puigdemont, que en conserva el carnet, estan en qüestió. En cap cas es plantegen la dissolució i tampoc no és majoritària la posició de concórrer a les eleccions en coalició amb la Crida impulsada pel president exiliat i Jordi Sànchez, però dependrà, segons Bonvehí, de la resta de confluents. “Sempre hem tingut clar que no érem només l’únic actor polític de JxCat, però JxCat només pot néixer amb fortalesa si el PDeCAT ho abandera i es posa al capdavant, i en vol ser part del nucli del futur”, va dibuixar. “Som el partit més generós que hi ha hagut a Catalunya en els últims anys”, va reivindicar, després de recordar que no s’ha presentat amb les seves sigles a les urnes.

El PDeCAT –que té registrada la marca JxCat– advoca perquè hi hagi “una sola estructura, un sol partit i uns òrgans de decisió que siguin basats en una estructura única”, reiterava Bonvehí, flanquejat per tota l’executiva. “Treballarem per això, però, com que no només depèn de nosaltres, no podem descartar cap fórmula”, hi afegia, amb prudència. La formació postconvergent vol que el nou partit representi el seu bagatge ideològic, superi la fórmula actual de quotes per escollir les llistes i travi formes d’integració més intenses: “No preveiem un projecte polític basat en percentatges ni quotes.” En tot cas, sotmetran les principals decisions de futur al parer de l’assemblea, sigui presencialment o telemàtica.

LA FRASE

Ens agradaria que hi hagués una sola estructura, un sol partit, Junts per Catalunya
David Bonvehí
President del PDeCAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia