Política

Veuen contradiccions en el policia que duia GoPro l’1-O

Reconeix per videoconferència que “falten imatges” on es pugui veure l’actitud hostil dels concentrats

Revela que la càmera la va comprar un company amb els seus diners en un centre comercial

Els advocats voluntaris que porten el cas de l’1-O a Girona es van mostrar satisfets de la declaració del policia que va perdre la càmera GoPro a l’escola Verd durant les càrregues, un dels testimonis que més esperaven, ja que “s’ha pogut contradir el relat dels policies que parlen d’hostilitat i violència dels manifestants”. Segons recull l’agència ACN, l’interrogatori es va fer per videoconferència des d’una comissaria de la Policía Nacional a Saragossa. En la seva declaració, l’agent va reconèixer que va parlar per telèfon durant les càrregues, tal com queda reflectit a les imatges que es van visionar. El policia, que va comparèixer en qualitat de testimoni, va matisar que no s’havia vist tot el contingut de la targeta de memòria. De fet, va assenyalar que faltaven instants del moment on es podia veure una major hostilitat cap als concentrats, un punt que les acusacions –que són les que han portat la càmera a la causa– neguen en rotund.

L’agent també va admetre que va parlar per telèfon durant l’operació. Va voler deixar clar que en cap moment va fer la trucada per donar cap instrucció ni tampoc per rebre-la i va explicar que es va comunicar amb el cap de coordinació per intentar esbrinar què passava a la zona, ja que li era impossible escoltar les comunicacions dels companys d’ordre públic. “Curiosament va voler trucar a algú que no era allà en comptes de preguntar als policies que tenia al davant”, es va estranyar Albert Carreras, portaveu dels advocats voluntaris Dret de Defensa. Així volen desacreditar les imatges, però també la “situació administrativa” de l’aparell. I és que, segons el relat de l’agent, hi havia l’autorització de la Subdelegació del Govern espanyol de Girona de gravar imatges, però no hi havia els aparells per fer-ho. Això va obligar el policia a comprar una càmera GoPro en una gran superfície de la ciutat. Però no va ser ell mateix qui es va adreçar a l’establiment, sinó un company seu a qui havia donat els diners. Posteriorment, la direcció general de la policia abonaria els diners als agents, però en aquest cas no es va fer perquè hi havia “problemes amb la documentació”. Uns arguments que les acusacions no es creuen i que responen, expliquen, a la voluntat de generar “una nebulosa que costa de concretar”.

“En qualsevol cas el més determinant és que hi havia la instrucció i l’autorització de gravar per part de la Subdelegació del Govern de l’Estat.”Ahir estava prevista també la declaració d’un altre policia nacional en aquest cas com a investigat per les càrregues, però al final s’ha acabat suspenent. El motiu és que l’agent es troba de baixa, fet que li impedeix respondre les preguntes davant del jutge.

LES FRASES

Hi havia la instrucció i l’autorització de la Subdelegació de l’Estat de gravar
Albert Carreras
portaveu dels advocats voluntaris
Curiosament, va voler trucar a algú que no era allà en comptes de preguntar als policies que tenia al davant
Ha quedat acreditat que tot el que han declarat els agents fins ara és completament contradictori amb el que es pot veure a les imatges


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia