Política

municipal

pacte de govern

La prioritat implica endreçar el poble

El govern de Constantí (PSC i UpC) desplega un ambiciós pla d'inversions encapçalat per la millora de la via pública

ERC, CiU i ICV creuen que és irreal

Després de l'anterior govern (ERC, CiU i ICV), el PSC va recuperar l'alcaldia de Constantí amb un alcalde jove, Óscar Sànchez, que va formar govern gràcies al regidor Fede Díaz, d'Units pel Canvi. Sánchez es va quedar a un regidor de la majoria i, des d'aleshores, s'ha mostrat obert a ampliar el govern a altres forces “si demostren responsabilitat amb els projectes de Constantí”. Govern i oposició han mostrat unitat en temes bàsics com el pressupost del 2016 –aprovat per unanimitat– així com la petició del consistori de crear una taula amb la Generalitat i les promotores propietàries dels habitatges ocupats il·legalment al barri de La Patà per tal de trobar-hi una solució.

Però el pla d'inversions, d'uns tres milions, sorgit del romanent dels últims anys, es va salvar gràcies al vot de qualitat de l'alcalde i l'abstenció del PP. Sánchez defensa com a prioritària la intervenció a la via pública: “Cal reparar voreres, superar barreres arquitectòniques i millorar el clavegueram.” Són actuacions que tindran el carrer Barcelona com a eix principal i on es vol millorar l'entorn del comerç de proximitat. L'alcalde, Óscar Sánchez (PSC), considera que “Constantí portava un rumb equivocat perquè no anava al destí que els veïns volien”. Daniel Rodríguez (ERC) i Ruben Gras (ICV) no veuen factible complir tota l'obra pública prevista, mentre que l'exalcalde J. M. Franquès (CiU) vol que es prioritzi una actuació global a la xarxa d'aigües. Franquès també troba a faltar més difusió del patrimoni local –a banda de Centcelles– com de l'església barroca o els refugis.

Tant l'alcalde com el seu soci de govern, Fede Díaz (UpC), destaquen els plans d'ocupació que han generat 32 llocs de treball i els incentius que reben les empreses que contracten desocupats del poble. L'oposició recorda que el que fa el govern és recollir els fruits dels plans d'ocupació i la mediació amb les empreses del polígon feta en l'anterior mandat.

les claus

PLA D'INVERSIONS

El govern ha aprovat un pla d'inversions en què prioritza la millora de bona part de la via pública del centre. Es preveuen substituir les canonades malmeses, millorar l'enllumenat i la telefonia, la previsió de fibra òptica i la instal·lació de càmeres. ERC, CiU i ICV no ho consideren prioritari.

TEATRE AUDITORI

La imatge de l'esquelet de formigó del teatre auditori a l'entrada del poble és la d'un projecte frustrat del passat. De moment, el PSC no l'ha inclòs entre les prioritats perquè vol replantejar-lo perquè esdevingui un centre cultural polivalent. L'oposició insisteix en la importància d'impulsar-lo perquè tant l'Escola de Música com la resta d'entitats puguin disposar d'un punt de trobada.

EL POLÍGON INDUSTRIAL

El govern treballa en un pla de mobilitat per fer el polígon més funcional i adaptar-lo a la circulació. L'objectiu és adequar-lo perquè sigui atractiu per a empreses de logística.

EL CONSISTORI

Treballar per a Constantí

Mentre el PSC baixava en diversos municipis, a Constantí es produïa l'efecte contrari. El jove Óscar Sánchez va aconseguir, al maig del 2015, ser la força més votada. Amb un tarannà proper i pragmàtic a la vegada, Sánchez allarga la mà a la resta de forces per treballar per a Constantí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona