Política

Rajoy veu una conspiració per perjudicar el PP el 26-J

El popular blinda el ministre i emmarca la trobada amb De Alfonso dins la normalitat

Sánchez, Iglesias i Rivera coincideixen a dir que, si no el fa cessar, ell serà responsable d'un fet “molt greu”

“Hi ha gent amb ganes d'organitzar un problema on no hi és.” Mariano Rajoy afirmava ahir que la conspiració no és de Jorge Fernández Díaz, sinó d'interessos polítics per perjudicar les aspiracions del PP diumenge que ve a les urnes. Després de blindar el ministre d'Interior i garantir que fins dijous a la tarda no va saber res de la trobada entre el seu home de confiança i el cap de l'Oficina Antifrau –un càrrec que diu que ni tan sols sabia que existia–, el president espanyol en funcions no hi va donar cap importància assenyalant que és una cosa “normal” que un responsable polític i el judicial es trobin “i parlin de coses de la seva competència”. Després d'una breu referència a l'assumpte en la seva arribada a Sóller, el candidat va seguir com si res la campanya, sense fer esment de l'escàndol.

I mentre des del seu entorn s'insistia a denunciar maniobres fosques per distorsionar la recta final de campanya i desacreditar el cap de cartell de Catalunya i, de retruc, l'aspirant a La Moncloa, i es repetia la tesi que no hi ha res en les converses que justifiqui que Fernández Díaz hagi de deixar el càrrec d'Interior, la resta de candidats de les grans formacions espanyoles van exigir la destitució del ministre. Tant el socialista Pedro Sánchez com el líder d'Units-Podem, Pablo Iglesias, i el president de Ciutadans, Albert Rivera, van reclamar a Rajoy que deixi caure el ministre alertant-lo que, si no ho fa, serà responsable d'un fet que tots van coincidir a qualificar de “molt greu” i a partir del qual van aprofitar per alertar l'electorat que, si guanyen, eradicaran aquest tipus de pràctiques.

Després d'un primer moment de silenci, ahir els candidats van introduir en campanya les converses entre Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, i l'intent del ministre de fabricar casos de corrupció contra diversos dirigents independentistes. Sánchez fins i tot va voler-ho solemnitzar amb una “declaració institucional” al parador d'Orpesa (Toledo) en la qual va emfasitzar que la conducta del ministre suposa “un abús que poder que trenca les regles essencials de la democràcia”. Amb vestit i corbata per a l'ocasió i després de denunciar “l'ús pervers” dels mecanismes de l'Estat, el candidat socialista es va comprometre que, si arriba a La Moncloa, es posarà al capdavant d'un govern “net”.

Iglesias, per la seva banda, va subratllar que aquest és un dels casos “més greus” que s'han produït, i és per això que alertava Rajoy que el primer que ha de fer és fer cessar el ministre. El líder morat, si més no, també va posar l'accent en el fet que un escàndol d'aquestes característiques en un primer moment hagués tingut tan poc ressò mediàtic.

En la seva valoració, Rivera va rebutjar “les excuses” i el “victimisme” de Fernández Díaz, mentre insistia a assenyalar el cap de files del PP. “Qui vulgui un ministre que ens controli, que voti Rajoy”, exclamava als seus seguidors, insistint que el vot útil és a C's.

LES FRASES

Estem com sempre, algú intenta aprofitar-ho per veure què en treu
Mariano Rajoy
Candidat del PP
És absolutament inacceptable la utilització perversa de les institucions
Pedro Sánchez
Candidat del PSOE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona