Política

política municipal

pacte de govern

Exercint la majoria

CiU oficialitza a Calella un pacte amb el PSC que s'havia gestat a l'ombra en el mandat passat

L'espectre polític s'amplia amb la CUP i ICV-EUiA

El Museu del Turisme comença a caminar

No hi ha encara front comú de l'oposició per fer-se escoltar

CiU de Calella va superar el mandat 2011-2015 amb més placidesa que no es podia esperar d'un govern amb minoria. A només un regidor de la majoria absoluta, però, durant els quatre anys l'oposició en bloc no va trobar l'oportunitat de capgirar el programa de la formació encapçalada per l'alcaldessa Montserrat Candini, que, a més, va aprofitar els últims anys per teixir les complicitats necessàries per garantir-se un soci lleial i minoritari, com el PSC, que segellés, ara sí, una majoria absoluta a partir del maig del 2015. El balanç del primer any del tàndem entre convergents i socialistes a Calella ha estat, des d'un punt de vista polític, plàcid. Al mateix temps hi ha hagut un treball conjunt per establir les estratègies de futur de la capital turística, que vol reinventar-se en un sector del qual fa seixanta anys que viu. Precisament ha estat l'objectiu d'internacionalitzar i especialitzar la destinació el que ha marcat algunes de les accions claus d'aquests primers 365 dies. Aconseguir ser la seu dels Jocs Catalans d'Esport Adaptats, mantenir-se com a escenari de la Volta Ciclista a Catalunya o obtenir el reconeixement com a vila europea de l'esport en són només uns exemples, als quals també es pot afegir la capitalitat de la sardana en l'àmbit més social i cultural.

Estrenes i retorns

El nou mandat començava també amb cares i formacions noves al consistori. Per primer cop entrava la CUP i tornava després d'un llarg període de silenci ICV-EUiA. ERC agafava embranzida com a principal grup de l'oposició amb quatre regidors i el PP baixava de dos a un únic regidor. La voluntat de confluència de les forces d'esquerra ha estat constant en aquest primer any, amb propostes elaborades conjuntament que han afavorit l'entesa, però de moment no han estat suficients per dissenyar un front comú capaç de parlar amb veu pròpia i, el que és més important, fer-se escoltar. Cert que numèricament l'oposició no suma prou, però no és menys cert que encara avui les particularitats de cada grup pesen més que una hipotètica estratègia comuna.

Tot i ser un any còmode per al govern de Calella, hi ha hagut i hi ha encara alguns episodis de mar de fons. La inauguració del Museu del Turisme (Mutur) ha rebut tants elogis com crítiques vinculades a un cost excessiu pel retorn real que pot donar a la població i el canvi del model de guinguetes de la platja, actualment en ple procés, no convenç molta gent després que de l'oferta inicial de deu instal·lacions se n'hagin acabat adjudicant només quatre. Des del govern es demana un vot de confiança i des de l'oposició es parla de fracàs per a una ciutat que té en el litoral el seu principal atractiu turístic.

MONTSERRAT CANDINI (CDC) Repeteix com a alcaldessa i compagina el càrrec amb el de diputada al Parlament
EL CONSISTORI

Entra la CUP per primera vegada

Les eleccions del maig del 2015 van deixar un arc municipal més fragmentat en un Ajuntament tradicionalment representat per poques forces. A CiU, ERC, PSC i PP es van afegir la CUP, que s'estrenava en el consistori, i ICV-EUiA que era absent des del 1999.

les claus

Pla estratègic

El govern va encarregar l'elaboració del pla estratègic integral de ciutat Calella 2020 amb set eixos temàtics, onze projectes i 34 accions a desenvolupar.

Hostal Vell

L'Ajuntament va acordar la cessió de l'edifici, propietat de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, per fer-ne un espai social.

Fira de Turisme

L'any passat es va obrir un cicle que dedicarà al fenomen del turisme el monogràfic de la Fira de Calella i l'Alt Maresme durant els tres anys vinents.

Obres destacades

La millora dels entorns del mercat municipal o la reforma de la plaça Vicenç Ferrer s'han endut inversions destacades.

Escola Salicrú

El procés per construir el nou centre dins la fàbrica Llobet-Guri continua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El PP aposta per una educació trilingüe i amb llibertat per escollir centre

GIRONA
navarra

Detenen a Pamplona el sindicalista andalús Óscar Reina

barcelona
estats Units

La policia assalta la universitat de Califòrnia per desallotjar els manifestants propalestins

barcelona
política

La CUP proposa una renda bàsica de 900 euros

barcelona
regne unit

Anglaterra vota en unes municipals que marcaran el futur de Sunak

barcelona
Memòria democràtica

Documenten treballs forçats de presos republicans per construir una carretera al Solsonès

Barcelona
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona