Política

Eleccions 26-j

Homs: “El 26-J hem de tornar a les urnes per defensar Catalunya”

Artur Mas assegura que en els darrers 40 anys Espanya només ha estat contra les cordes en dues ocasions: el 23-F i el 9-N

El cap de llista de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a les eleccions generals, Francesc Homs, ha afirmat que el 26-J “cal tornar a les urnes per defensar Catalunya i acreditar que el nostre futur serà esplendorós”. En un acte en defensa de la democràcia i de suport als imputats del 9-N, que s'ha celebrat aquest dissabte al far a Calella (Maresme), Homs ha destacat que “amb discursos no es fa la independència, ni es construeix un Estat, ni es garanteix l'estat del benestar ni es fa prosperar l'economia”, sinó que, es garanteix “amb fets”, que, a parer seu, és el que ha fet Convergència.

Per la seva banda, el president de CDC, Artur Mas, ha assegurat que en els darrers 40 anys de democràcia “hi ha hagut dos moments en què l'Estat ha estat contra les cordes: el 23-F i el 9-N”.

“La gran diferència és que el 23-F es va fer metralleta en mà i el 9-N va ser a cop de vot, a cop d'urna”, ha matisat Mas en resposta als qui acusen l'independentisme de voler fer un cop d'Estat. Durant la seva intervenció, el president convergent també ha instat els ciutadans a “defensar el país i la seva majoria sobiranista” de cara a les eleccions generals.

Per la seva banda, el cap de llista de CDC ha assegurat que “allò que ens dóna més confiança com a país i que ens pot permetre mirar el futur amb confiança és el 9-N de 2014”. “Sabíem que el 9-N era fonamental per reivindicar un present que es projecta en el futur i haver fet allò ben fet ens permet avui tenir una mirada serena i fonamentada vers el futur del nostre país”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona