Política

Organyà trenca el govern municipal de concentració

L'alcalde de CiU ha destituït el regidor republicà

El govern municipal de concentració que va sortir a Organyà dels passats comicis del 24 de maig s'ha trencat. Els grups de CiU, Compromís per Organyà, Esquerra Republicana i Partit Popular, no han aconseguit mantenir el govern ni un any. L'alcalde de CiU, Celestí Vidal, ha destituït el regidor d'ERC, Sergi Parramon, de la regidoria de Turisme. Vidal ha assegurat que “no ens enteníem i per això l'he apartat de la regidoria”.

Així doncs, l'equip de govern d'Organyà queda ara en mans dels tres regidors de CiU, els dos de Compromís i el regidor del PP. L'exalcalde i actualment regidor per Compromís, Antoni Fiol, ha manifestat el seu suport a l'alcalde i ha senyalat que “la responsabilitat de govern del regidor d'ERC no era del tot clara i el responsable final de tot és l'alcalde”.

Les diferents forces polítiques que van obtenir regidors en els passats comicis del 24 de maig a Organyà (Alt Urgell) van decidir formar un govern de concentració per als pròxims 4 anys que es va trencar al cap de pocs mesos de formar-se. Vidal ha dit que “el regidor va ser apartat del càrrec el mes d'octubre passat i posteriorment va deixar el pacte i va passar a l'oposició”.

Fiol ha dit que ara “s'estan soldant fissures, però que els tres grups que estan a govern segueixen treballant pel poble”. En aquest sentit, el regidor, ha volgut treure dramatisme a la situació i ha conclòs que “el regidor no hi posava gaire interès”.

Per la seva part, el regidor d'ERC, Sergi Parramon, ha explicat finalment que durant el temps que va estar al govern les desavinences i les diferents formes de governar ja havien enfrontat diverses vegades als grups que estaven a l'equip. En aquest sentit ha assegurat que entén “la forma de govern de diferent manera que els altres grups” i per això els ho va dir.

Parramon senyala ha estat cessat per “denunciar el que creia que era governar per uns quants i no per tot el poble”. El regidor ha desmentit falta d'interès en el govern municipal, sinó tot el contrari, assegura que ha mostrat interès per tornar al govern “tot i tenir el meu partit en contra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona