Política

Un català i un italià, sospitosos de l'assassinat del veí d'Albi a Tailàndia

Les primeres investigacions policials apunten a un cas de segrest, extorsió i assassinat.

Un ciutadà català i un italià són els principals sospitosos de l'assassinat de David Bernat, l'executiu català el cos del qual va aparèixer la setmana passada esquarterat a Bangkok, segons han confirmat fonts pròximes a la investigació. Les primeres investigacions policials apunten a un cas de segrest, extorsió i assassinat.

“Creiem que podem tancar el cas en un parell de dies (...) Ara estem connectant les evidències (...) De moment no hem emès cap ordre de captura”, ha declarat el general de la Policia Panya Mamen, cap de la investigació criminal.

La investigació se centra en un català al qual la Policia es refereix amb el nom d'Artur, i que alguns mitjans tailandesos identifiquen com a Artur Segarra. “Pensem que Artur està involucrat en alguna etapa de l'assassinat o potser en totes”, ha dit Panya Mamen, qui unes hores abans ha presentat en una roda de premsa diverses fotografies del sospitós preses en llocs fronterers.

La Policia creu que “hi ha moltes persones involucrades” en l'assassinat i de moment no volen “difondre tota la informació” ni el nombre de sospitosos, entre els quals podrien figurar més estrangers i espanyols.

Panya ha remarcat que han publicat la foto del sospitós català per intentar recollir informació sobre el seu parador actual, que creuen que segueix encara a Tailàndia perquè el seu visat va expirar fa un parell de mesos i no tenen registre de la seva sortida.

El mòbil del macabre crim apunta cap a un segrest i extorsió amb l'objectiu d'aconseguir accés als comptes bancaris de la víctima, la desaparició de la qual va ser denunciada dies enrere.

La Policia ha detectat “moviments de grans quantitats de diners” des dels comptes corrents a Singapur de la víctima cap a entitats bancàries a Espanya i Tailàndia, han apuntat fonts pròximes a la investigació.

La víctima, un home de 40 anys natural de L'Albi (Garrigues) va ser vista per última vegada amb vida el passat 20 de gener quan sortia d'un apartament a Bangkok conduint una moto i en companyia d'un altre occidental.

“Durant uns dies, quan ningú sabia on era, la víctima responia als missatges. Això no obstant usava paraules i expressions, en català, que ell no solia utilitzar”, han indicat fonts pròximes a la víctima.

Dissabte passat, la policia tailandesa va localitzar les primeres restes del cadàver al riu Chao Phraya, que travessa la capital tailandesa, i des d'aleshores han aparegut disseminades a l'aigua més parts del cos.

L'equip forense va confirmar que les set parts trobades pertanyien a la mateixa persona, qui possiblement va morir per asfíxia entre el 25 i el 27 de gener.

La Policia tailandesa, després de comparar informació i proves amb l'ambaixada d'Espanya a Bangkok, va detallar ahir que les dades del desaparegut i mort coincidien.

La víctima va ser retinguda en algun lloc i “obligada a fer transferències” de diners abans que el matessin, segons la Policia.

“Quan ja no en va tenir (diners) o no va ser d'utilitat, el van moure de lloc per matar-lo i desmembrar-lo, probablement, en un altre emplaçament. Més tard van tirar el cos a l'aigua per esborrar les evidències”, ha afegit el policia que lidera la investigació, qui no recorda un episodi similar al país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona
política

L’Audiència obliga a portar a judici subvencions de l’exconseller Homs

barcelona

Serret visita una de les empreses gironines beneficiaria de més fons europeus

girona
estat espanyol

El CGPJ convoca una reunió davant les crítiques al jutge que investiga Begoña Gómez

barcelona
judicial

L’ANC i els CDR es mobilitzaran el 9J per l’empresonament d’Abel Mora

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

Els neerlandesos voten avui amb l’ultradretà PVV i l’esquerra com a favorits

BARCELONA
política

La llei d’amnistia es publica al Butlletí Oficial de les Corts

barcelona
guerra a gaza

Espanya se suma a la causa de Sud-àfrica contra Israel per genocidi en el TIJ

barcelona