Política

Lluc Salellas (CUP) llista onze propostes per poder acceptar la investidura de Mas

El regidor per Girona planteja una qüestió de confiança al cap de nou mesos i “diversificar” el lideratge amb un Consell de Presidència que hagi d'avalar la convocatòria d'eleccions

El regidor de la CUP a Girona Lluc Salellas, ha enumerat al seu bloc una llista d'onze propostes per “arribar a un acord” entre Junts pel Sí i l'esquerra anticapitalista per a la investidura. Proposa mesures socials, un sistema de control trimestral del Govern, i una moció de confiança al cap de nou mesos. A més, també planteja “diversificar el lideratge” amb un Consell de Presidència “que hagi d'avalar per majoria la convocatòria de noves eleccions en un termini màxim de divuit mesos”. En l'article, recorda que les onze propostes són mesures “extretes” dels programes dels dos actors i que el president que signi el document “tindrà el suport de la majoria social del país”. “Sigui qui sigui. Malgrat penso que tocaria canvi, veig aquests 11 punts com un mínim comú denominador de la societat catalana”, conclou.

Salellas reconeix que uns i altres es mereixen “retrets” per no haver arribat encara a un acord, però que prefereix plantejar propostes de consens entre uns i altres. En llista onze: “1) Aturar tots els processos de privatització existents i garantir accés a la sanitat a qualsevol persona; 2) Aplicació immediata de la ILP d'Emergència Habitacional i Pobresa Energètica i garantir el dret a l'alimentació de totes les famílies; 3) Desobediència a la LOMCQE i aplicació d'un marc normatiu educacional català; 4) Pla de Xoc d'aplicació immediata impulsat pel SOC; 5) Pla de foment de la llengua catalana i coordinació amb la resta de territoris dels Països Catalans; 6) Garantir el dret a l'avortament i implementar de forma immediata un bloc de polítiques públiques contra el masclisme; 7) Definició d'un procés constituent que comenci 30 dies després de la investidura, que tingui un procediment clar de participació popular, veïnal i comunitària i que acabi amb un referèndum a l'abril del 2017; 8) Desenvolupar en 30 dies després de l investidura la llei d'hisenda pública i la de seguretat social; 9) Desobediència al Tribunal Constitucional espanyol i aplicació del marc jurídic català tot garantint els drets humans; 10) Aplicar un sistema d'indicadors que permeti un control trimestral de cadascuna de les propostes i la celebració d'una moció de confiança al cap de 9 mesos de l'investidura on si aquests 9 punts anteriors no s'han complert es voti un canvi de President; i 11) Diversificar el lideratge amb un Consell de Presidència que hagi d'avalar per majoria la convocatòria de noves eleccions amb un termini màxim de 18 mesos.

L'assemblea nord-oriental (comarques gironines i Catalunya Nord) de la CUP, de la que forma part Salellas, va ser de les poques que diumenge passat a Manresa es van posicionar a favor d'investir Artur Mas per arribar a un acord amb Junts Pel Sí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia