Política

CRISTINA CARRERAS HARO

ALCALDESSA DE SANTA OLIVA (PSC)

“Hem d'invertir per millorar els serveis”

“El PSC té les portes obertes a un pacte de govern amb ERC, però sense condicions”

“Tenim problemes d'incivisme amb les famílies romaneses que han ocupat Les Pedreres i ho hem de resoldre”

Mitja vida a l'Ajuntament.
Cristina Carreras té 42 anys i fa gairebé mitja vida que és a l'Ajuntament. Socialista i federalista de soca-rel, hi va entrar quan en tenia 26 i ha fet tots els papers de l'auca: 4 anys de regidora al govern, 8 anys com a alcaldessa amb majoria absoluta i 4 anys com a regidora a l'oposició. El mes de juny passat va recuperar l'alcaldia amb només 3 regidors, empatada amb ERC, i ha iniciat el mandat amb un govern en minoria però disposada a forjar un acord, si pot ser amb els republicans, que exigeixen l'alcaldia. “S'obre una nova etapa que ens obligarà a ser més generosos els uns amb els altres”, assegura.

Amb només 3 regidors dels 11 que té el consistori, Cristina Carreras (PSC) ha recuperat l'alcaldia de Santa Oliva (Baix Penedès) després de quatre anys de cura a l'oposició. Des del 1999, quan va entrar per primer cop a l'Ajuntament, ha estat 12 anys al govern, 4 com a regidora i 8 com a alcaldessa, sempre amb la comoditat de la majoria absoluta. La fragmentació del vot en les darreres eleccions municipals –3 el PSC, 3 ERC, 2 CiU, 2 ICV i 1 el PP– ha deixat un escenari polític complex que Cristina Carreras i el seu equip han decidit liderar en clara minoria però amb la voluntat d'arribar a acords, prioritàriament amb els republicans, per fer un govern més fort i estable.

Com es gestiona un govern tant en minoria?
Doncs amb molt de diàleg i intentant arribar a consensos amb les altres forces polítiques. Per això hem creat unes reunions, les RIT (reunions d'informació i transparència), que intentarem fer una vegada al mes i en què tractarem tots els temes més importants o els que requereixen una majoria més àmplia per intentar-los pactar i tirar endavant. La clau és la informació, la transparència i el diàleg.
Per què un pacte de govern amb alguna altra força política no és possible?
Fins ara no ha estat viable. Nosaltres continuem amb les portes obertes a un pacte amb Esquerra Republicana perquè creiem que el poble amb el seu vot ens demana un govern d'esquerres fort i volem respectar la voluntat popular.
I què impedeix firmar-lo?
Suposo que una sèrie de malentesos. Quan vam començar a negociar, ERC ens demanava els quatre anys d'alcaldia, però nosaltres ens hi vam negar perquè som la força més votada. Els oferíem dos anys, però ells no van voler.
L'oferta dels dos anys continua en peu, ara?
El PSC té les portes obertes a ERC, però ara sense condicions prèvies. Jo estic disposada a parlar de tot, però sense premisses.
Amb quines prioritats afronta aquest nou mandat?
Persones, la prioritat són les persones. Els serveis socials ens marcaran l'agenda i ara és el moment d'estar al costat de la gent.
Hi ha alguna problemàtica social concreta a Santa Oliva?
Doncs un dels principals problemes són els ocupes d'origen romanès que s'han instal·lat a Les Pedreres i han provocat problemes d'incivisme i inseguretat. Estem parlant amb Mossos i serveis socials per intentar buscar una solució, però aquest és un tema que preocupa molt i que hem de resoldre. Ja fa massa temps que dura.
I què més necessita el poble?
No ens cales grans obres; ens cal invertir en serveis, que els carrers estiguin nets, que la recollida d'escombraries funcioni bé, etc. Alguns equipaments s'han de posar al dia, fer-hi petites intervencions de reforma o millora, però sobretot gestionar-los bé.
L'enoturisme és una oportunitat per al Baix Penedès i Santa Oliva?
I tant, és una manera de potenciar el territori, perquè són els recursos que tenim i els hem d'aprofitar. És una eina per atraure turisme i ajudar-nos a sortir de la crisi, sens dubte. I Santa Oliva és un municipi mil·lenari que té moltes coses per oferir, com el castell medieval, el monestir, rutes naturals, etc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA