Política

Abans, el torn de les estelades i comptadors

Ja fa dies que alguns alcaldes han decidit retirar estelades dels balcons

L'AMI dóna suporta als ajuntaments

El mateix dia que el comptador assenyalava que quedaven deu dies per anar a votar el 27-S, l'Ajuntament d'Arenys de Mar acatava l'ordre de la junta electoral de despenjar-lo de la casa de la vila. També es va treure l'estelada del balcó consistorial, tal com reclamava el requeriment a petició d'una denúncia presentada pel Partit Popular. El mateix dia, Calella també rebia la corresponent notificació perquè el comptador que l'ANC havia instal·lat a l'Ajuntament Vell, seu electoral, havia de ser retirat. En aquest cas, un veí de la plaça de l'Ajuntament va oferir el seu balcó per penjar el comptador i la situació va quedar resolta. La petició que fa ara la junta electoral d'Arenys de Mar sobre els símbols independentistes que hi ha als espais públics fa pensar a més d'un ajuntament que el pas següent serà reclamar que també els treguin. En aquest sentit, la presidenta de l'ANC d'Arenys de Mar, Isabel Romero, que la setmana passada ja va buscar un lloc on posar el comptador, assenyala que ningú els ha advertit per ara que hagin de treure l'estelada gegant que hi ha a la rotonda dels Cines Arenys. En una situació semblant es troben Calella i Sant Pol, amb estelades gegants a les rotondes que, de moment, no es tocaran.

Arenys de Munt, el municipi bressol de les consultes independentistes, llueix encara l'estelada al balcó de l'ajuntament i l'alcalde, Joan Rabasseda (ERC), assegura que no té cap requeriment de la junta electoral que li prohibeixi. Pel que fa als rètols de l'AMI, no ha de fer res perquè encara no els té instal·lats, com altres municipis maresmencs. La creuada contra els símbols independentistes s'està accentuant en aquests darrers dies de campanya i la majoria de denúncies corresponen al Partit Popular i a l'entitat Societat Civil Catalana (SCC).

LA XIFRA

27
ajuntaments
del Maresme, d'un total de 30, estan adscrits a l'Associació de Municipis per la Independència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona