Política

Dóna la cara pel sí

Uns 5.000 maresmencs s'han adherit ja a la campanya de Junts pel Sí

Mataró i Vilassar de Mar són les poblacions on més suport està tenint la llista

La xifra d'inscripcions continua creixent arreu de Catalunya

El Maresme ha respost a la crida de Junts pel Sí i milers de veïns de la comarca s'han apuntat ja a la candidatura ciutadana que dóna suport públic a la llista encapçalada per Raül Romeva, CDC, ERC i les entitats sobiranistes amb vista a les històriques eleccions del 27-S.

En total, prop de 5.000 maresmencs han fet el pas malgrat les amenaces i els discursos de la por provinents de Madrid i del govern espanyol i s'han fet ja candidats virtuals de la candidatura, que després de rebentar les previsions i sobrepassar amb escreix en pocs dies els 13.500 adherits arreu de Catalunya –la xifra que s'havia marcat per a tota la campanya Fes-te candidat pel sí!– ara aspira a arribar fins als 100.000 simpatitzants.

Per poblacions, Mataró és la ciutat que més candidats ciutadans aporta a la candidatura de Junts pel Sí. Concretament, 864 veïns de la capital maresmenca –en data 1 de setembre– ja s'han sumat a la llista. El segon lloc l'ocupa Vilassar de Mar, amb 304 inscrits, i la tercera posició és per a Calella, amb 296 persones apuntades a la llista simbòlica per la independència.

Inscrits a tot arreu

En tots els municipis de la comarca, sigui quina sigui la mida de la població, hi ha persones inscrites a la candidatura. Premià de Mar, amb 293 inscrits, i el Masnou, amb 276 –totes dues dades extretes també de la web de la llista unitària el dia 1 d'aquest mes– tanquen el top cinc de les ciutats de la comarca amb més inscrits a la llista ciutadana, que en els darrers dies ha superat la xifra de 65.000 candidats virtuals a tot el territori.

Amb les 5.000 persones inscrites que hi ha ara mateix a la comarca, el Maresme aporta un 7% del total de catalans que s'han apuntat a la campanya de la formació, una xifra elevada si es té en compte que a tota una demarcació com la de Girona, per exemple, els apuntats arriben a 9.000 persones. A la comarca del Gironès, el nombre d'inscrits se situa al voltant dels 3.000, molt per sota de les dades maresmenques.

Tot i que la participació a la comarca està sent elevada, des de Junts pel Sí esperen que les inscripcions continuïn creixent els pròxims dies, sobretot als municipis més petits en els quals la xifra d'inscrits no és tan alta, com ara Òrrius, Sant Iscle de Vallalta, Caldes d'Estrac i Santa Susanna. També s'espera que augmenti la xifra de participants en poblacions mitjanes de la comarca, com per exemple Sant Andreu de Llavaneres, un feu que havia estat durant anys molt afí al PP, però que ara que s'està mobilitzant a favor de la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona