Política

Albiol vol limitar a urgències les prestacions sanitàries dels irregulars

“Aquells que estan en una situació irregular al nostre país no poden gaudir de les mateixes prestacions que els homes i dones de Catalunya que estan pagant els seus impostos”, assegura el candidat del PP a les eleccions del 27-S

El candidat del PPC a les eleccions catalanes, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dilluns que si d'ell depèn després del 27S, limitarà únicament al servei d'urgències les prestacions sanitàries dels immigrants en situació irregular.

En declaracions en una visita a la festa major de Sitges (Garraf), García Albiol ha apostat “per una sanitat pública universal per a tots els homes i dones a Catalunya i Espanya”, però “aquells que estan en una situació irregular al nostre país no poden gaudir de les mateixes prestacions que els homes i dones de Catalunya que estan pagant els seus impostos”.

“Si de mi depèn -ha insistit-, a partir del 27 derogaré la instrucció de la conselleria de Salut que permet atendre de manera absolutament lliure els immigrants en una situació irregular”.

Així, els immigrants irregulars “que necessitin serveis sanitaris només podran tenir accés al servei d'urgències”, ha remarcat.

Segons el seu parer, “s'han d'oferir als immigrants en situació irregular els serveis d'urgències i els tractaments que calguin, però no es poden prestar aquells serveis que no són urgents”, ha puntualitzat, segons un comunicat del partit.

D'una altra banda, ha respost a la portaveu del Govern, Neus Munté, i li ha recordat que “és un disbarat dir que les pensions estan garantides en una Catalunya independent, és rotundament fals”.

En una Catalunya independent els pensionistes deixarien de cobrar perquè és matemàticament impossible”, ha assenyalat, titllant també de “despropòsit” les paraules de Munté.

“En els sis primers mesos, el dèficit, en el que es refereix a les pensions a Catalunya, ha estat de 3.000 milions d'euros. La mateixa proporció ens portarà que a Catalunya, el que aportem els homes i dones respecte al que reben els pensionistes és deficitari en 6.000 milions d'euros”, ha afegit.

I respecte a les paraules del líder d'ERC, Oriol Junqueras, que ha dit sentir-se més pròxim a les polítiques socials de la CUP que de CDC, Albiol ha asseverat que “cada dia que passa es posa en evidència que la candidatura de Junts pel sí és una unió d'interessos amb l'únic objectiu de construir un país imaginari”.

“El que de veritat preocupa els homes i dones de Catalunya que són els serveis socials, l'ocupació i les prestacions als jubilats, és una cosa que per a ells és totalment secundari”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés fa una darrera crida “a mobilitzar el vot al president Puigdemont”

amer
Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers