Política

Les casernes de Sant Andreu esperen Colau

Els veïns recorden al nou govern que el pla es va aprovar fa 9 anys i acumula retards

Resten pendents un miler de pisos socials i nombrosos equipaments

Amb un modest berenar popular a l'adjacent plaça Mossèn Clapès, el moviment veïnal de Sant Andreu va celebrar ahir –entenent el verb en clau purament irònica– els nou anys que el primer de juny va fer que l'Ajuntament de Barcelona va aprovar el pla urbanístic de les casernes de Sant Andreu, que havia de desenvolupar en col·laboració amb el consorci de la Zona Franca. Dels dos milers de pisos que s'hi havien de fer, se n'han aixecat 221, i de la dotzena d'equipaments previstos, se n'han estrenat tres: una comissaria dels Mossos, una escola i un CAP. La resta dels 36.000 m² dels terrenys que ocupaven les antigues casernes del Ministeri de Defensa que el consorci de la Zona Franca va adquirir el 2003 continua sent un immens descampat, que per ara es destina en part a aparcament dels Mossos, en part a camp de criquet. Entre els usos pels quals han estat cedits temporalment els terrenys, n'hi ha un d'especialment controvertit: un dels solars és usat per l'Hermandad de los Antiguos Caballeros Legionarios, que hi organitza desfilades.

Ahir, el president de l'associació de veïns de Sant Andreu de Palomar, Santi Serra, va llegir un manifest en què es reclama que es desencallin el miler de pisos socials i els equipaments pendents. En prenia nota el nou regidor d'Habitatge de l'Ajuntament, Josep Maria Montaner, que va assistir a l'acte en no poder fer-ho la regidora del districte, Laia Ortiz, que havia d'oficiar diverses bodes. Montaner va atendre les explicacions dels veïns sobre l'estat del projecte i va evitar adquirir compromisos, però va insistir que “la intenció és desencallar el projecte” i activar els pisos socials pendents.

“Fa quatre anys ja vam fer un acte com aquest quan va entrar el nou govern de Trias”, explica el president veïnal. Va assistir-hi el llavors acabat de nomenar regidor del districte, Raimond Blasi, que no repeteix mandat. “Ens va dir que ho desencallarien, i mira”. En quatre anys, amb prou feines s'han acabat els tres equipaments i els 221 pisos esmentats, i se n'ha iniciat una altra promoció de 41 impulsada per la cooperativa d'habitatge de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona