Política

La CUP irromp amb força a totes les grans ciutats i quadruplica resultats

Els cupaires obtenen tres regidors a Barcelona i en sumen 374 a tot el país

Guanyen diverses alcaldies i són segona força a Badalona i Santa Coloma

Terrabastall polític de la CUP. L'esquerra alternativa independentista va ser ahir l'altra gran triomfadora de la nit, en desembarcar amb força a totes les grans ciutats catalanes, en alguns casos fins i tot com a primera o segona força. Els cupaires van obtenir tres regidors a Barcelona, el cap i casal, on van rebre el 7,4% dels vots, i irrompen en els plens de les altres tres grans capitals: a Girona, on passen de tres a quatre regidors i són tercera força, i a Tarragona i Lleida, on entren amb dos.

La formació, a més, va guanyar en ciutats com ara Ripollet –en coalició amb Podem–, Berga i Capellades; va ser segona força en grans ciutats com ara Badalona –també amb Podem–, amb cinc regidors, els mateixos que a Santa Coloma de Gramenet i a Reus, on va passar d'un a sis regidors, i va ser tercera a Manresa (tres), Vic (quatre) o el Vendrell (tres).

De fet, l'avenç va ser important a la majoria de ciutats mitjanes del país, i també va consolidar-se en places com ara Vilafranca, Vilanova i Figueres. A més, va obtenir regidors a llocs inèdits fins ara, com per exemple l'Hospitalet, Terrassa, Tortosa, Olot, Montcada i Tàrrega.

Al País Valencià, també

En el conjunt, els cupaires, amb 372 regidors i el 7,1%, van gairebé quadruplicar els 101 i el 2,2% del 2011 al conjunt del país, i van obtenir més de 220.000 vots, un 350% més que els 62.000 de llavors. A sobre van obtenir representació als pocs pobles on es presentaven al País Valencià, com ara Burjassot.

Totalment eufòrics pels resultats, una seixantena de simpatitzants de la CUP i Arran van ser a la seu nacional cridant consignes a favor dels vaguistes de Telefónica, que els acompanyaven, o de María José Lecha, com ara: “Visca la Lecha, mori el mal govern!” Visiblement emocionada, la candidata de Barcelona va comparèixer tot seguit. “Calia ruptura clara dels 32 anys de govern, i molta gent de la ciutat ho ha vist, i ha votat en conseqüència”, va destacar la cap de llista per Barcelona ciutat.

Debats en assemblees

“Hem entrat amb força, i aquesta força es notarà. Recuperarem la nostra sobirania com a poble, com a classe i com a dones”, va declarar. Lecha, això sí, també va advertir que qualsevol pacte a partir d'ara es debatrà en les assemblees. I per si hi havia algun dubte: “No som cap crossa per fer alcalde ningú”, va dir per acabar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

El jutge no accepta anul·lar el judici a Trump pel testimoniatge de l’actriu porno

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA