Política

Educació elimina l'única línia en valencià del CEIP Miguel Bordonau de Burjassot

Escola Valenciana denuncia que moltes famílies havien triat aquesta opció durant el període de matriculació

La comunitat escolar del centre ha organitzat diverses mobilitzacions en contra de la decisió del departament dirigit per M. José Catalá

La Coordinadora Horta Nord d'Escola Valenciana ha denunciat l'eliminació de l'única unitat en valencià del CEIP Miguel Bordonau de Burjassot. “Si la situació no canvia, el pròxim curs aquest centre només oferirà ensenyament en castellà” han indicat des de l'entitat en un comunicat en què també asseguren que la Conselleria d'Educació ha decidit suprimir aquesta unitat malgrat que hi havia famílies que l'havien escollida perquè els fills de 3 anys estudiaren en aquest centre i en el Programa Plurilingüe d'Ensenyament en Valencià el pròxim curs escolar.

“La Conselleria d'Educació pretén reconduir els alumnes al CEIP Sant Joan de Ribera de la mateixa localitat i això comporta un greuge comparatiu important per a les famílies, ja que suposarà separar germans, uns que hauran d'estudiar al CEIP Sant Joan de Ribera i altres al CEIP Miquel Bordonau” expressen.

“A la consellera d'Educació se li ompli la boca dient que garanteix a les famílies que trien el centre que vulguen perquè estudien els seus fills i en aquest cas sembla que fa una excepció i els malparats tornen a ser els pares i les mares que volen escollir un programa educatiu, l'ensenyament en valencià, en un centre en concret i M. José Catalá decidix que tanca l'oferta del millor programa educatiu possible en una escola sense tindre en compte l'elecció de les famílies”, ha declarat el president de la Coordinadora Horta Nord d'Escola Valenciana, Àngel Martí.

Escola Valenciana ha posat a la disposició de les famílies l'Oficina de Drets Lingüístics de l'entitat per si volen recórrer la decisió.

La Coordinadora Horta Nord d'Escola Valenciana ha explicat que se suma a totes les mobilitzacions que s'han convocat per denunciar el tancament de la línia en valencià al CEIP Joan de Ribera. Ahir els representants de l'entitat ja van estar presents a la tancada que es va realitzar a l'escola. Aquest matí han començat les cassolades a les escoles públiques de la localitat per fer visible la situació. Es repetiran tots els dies a les 8:45 hores a les portes de les escoles de Burjassot. A més aquest cap de setmana es repartiran fullets informatius al Mercat Medieval de Burjassot amb el lema “No al tancament de les línies en l'escola pública”. Al llarg de la setmana que ve se succeiran diferents concentracions en ocasió d'aquest fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mor Joan Rigol, president del Parlament entre el 1999 i el 2003

CAPMANY

La CUP reivindica la creació del Parc Natural de l’Albera

CAPMANY
català

Òmnium denuncia una insuficient oferta de cursos de català

barcelona
guerra a gaza

Els tancs d’Israel entren a Rafah i prenen el control del pas fronterer

barcelona
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt