Política

Albiol fa de mitjancer

L'alcalde badaloní trepitja Santa Coloma per descobrir la candidata del PP als electors

Laura Rodera exprimeix el discurs de “primer els de casa”

Xavier Garcia Albiol és una persona tan polèmica com coneguda. Justament per això és dels pocs que es poden permetre desplaçar-se a municipis veïns per ser ell, en primera persona, qui faci les presentacions entre els electors i la persona que encapçala la llista dels populars en aquella ciutat. Això és el que va succeir ahir a Santa Coloma de Gramenet. La cap de llista del PP és Laura Rodera, militant del PP que actualment és regidora. Però no ho és a Santa Coloma, on ara aspira a conquistar l'alcaldia (un repte que ja s'endevina improbable), sinó que curiosament és edil a la ciutat que tanca el cercle del Barcelonès Nord: Sant Adrià de Besòs.

Rodera, fins al moment una gran desconeguda per a la majoria de veïns, es va encomanar ahir a Garcia Albiol per apropar-se als veïns del Fondo, un dels sectors de la ciutat amb més immigració. L'alcalde de Badalona s'ha fet popular, en bona mesura, pel seu discurs sobre els nouvinguts i per això no és estrany que gairebé sempre sigui el convidat estel·lar als barris amb més presència d'estrangers. Ahir, a Albiol, no li va caldre parlar d'immigració per captar l'atenció del veïnat. Però no es pot dir el mateix dels representants del PP colomenc que hi eren presents. Conscients de les hores baixes en què es troba submergit el partit i sabedors que en aquest barri es disputen un espai amb la xenòfoba Plataforma per Catalunya i amb Ciutadans, tant Rodera com els seus acompanyants van esprémer el discurs de “primer els de casa”, en totes les versions possibles. No van mostrar cap complex per afirmar que les ajudes “han de ser per als espanyols i, si sobra alguna cosa, aleshores per als immigrants”, un discurs que al Fondo troba el seu públic, ni per donar la raó als veïns que feien servir expressions del tipus “aquí, els immigrants, ens tenen crivellats”.

Dos són els missatges que ahir va explotar el PP (una formació que, per cert, es va limitar a repartir fullets d'Alícia Sánchez Camacho perquè, a nou dies de l'inici de campanya, encara no disposa de propaganda pròpia): el de l'atac a la immigració, arribant a atiar l'odi racial, i el de “si Albiol ha pogut a Badalona, nosaltres podem a Santa Coloma”, tal com repetia a manera d'escopeta de fira el número 3 a la llista, José María Casanovas.

Mentrestant, Albiol va demanar un vot de confiança per a la seva companya de partit –”a veure si li doneu un cop de mà, mireu que guapa que és”– i va deixar clar que el discurs que s'ha d'implantar, si es vol copiar el seu model, és el que només es refereix als termes locals. Abans de passejar pel Fondo, l'alcalde va passar pels encants de la Salut, a Badalona, on la seva gent va tapar en una vela el missatge d'alcalde Albiol, requerits per la Junta Electoral. El PP va fer els deures, en espera de saber si s'atén la seva reclamació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats