Política

Política

Candidat republicà, regidor socialista

L'exalcalde del PSC i ara cap de l'oposició a Sant Iscle, Eduard Turon, encapçala una llista d'independents que sumarà per ERC

Avui s'oficialitza el trencament del govern entre CiU i el regidor del grup Gent per Sant Iscle

Eduard Turon, candidat del PSC des del 1999 a Sant Iscle de Vallalta, exmilitant i alcalde sota les sigles socialistes fins al 2010, es presenta als comicis de maig com a cap de llista pel grup independent Som-hi per Sant Iscle juntament amb Acord Municipal, la marca blanca d'ERC. Turon vincula la seva decisió a dos factors clau: la necessitat d'estructurar un nou projecte pel poble “que amb l'actual govern de CiU s'ha estancat” i la de reivindicar el dret a decidir, “que des del PSC no s'acaba d'entendre”. L'exalcalde, que s'ha mantingut a l'oposició en aquest mandat després de pactar en l'anterior amb CiU, assegura que en el seu equip “no hi ha carnets i sí gent disposada a treballar per reactivar el municipi i deixar enrere la desídia actual”. Turon diu que ja va advertir la direcció comarcal del PSC fa dos anys que no se sentia còmode amb les línies marcades per la formació en el territori i que ja no tornaria a encapçalar una candidatura amb el PSC. “Amb Acord Municipal hem pactat poder actuar amb total llibertat i crec que treballarem bé plegats”, constata.

En tot cas, Eduard Turon confirma que no pensa deixar l'acta de regidor del PSC malgrat que ja s'hagi fet públic que militarà en una altra candidatura. “Abans que res represento a la gent de Sant Iscle i per responsabilitat acabaré el mandat tal com el vaig començar, treballant pels interessos del meu poble”, assenyala. Des de la direcció comarcal del PSC admeten que la llista que presenten a Sant Iscle no està arrelada al municipi. “El fins ara candidat ens va avisar fa dos mesos que marxava i vam creure oportú donar una alternativa als votants del poble d'una formació que va treure quatre regidors el 2011”, diu el secretari d'organització, Miquel González. Paral·lelament, aquest vespre està previst que s'oficialitzi el trencament entre CiU i el seu soci de govern, el regidor del grup independent Gent per Sant Iscle, Joan Campeny, que passarà a l'oposició. Campeny explica la seva decisió pel fet que no s'han complert els principals acords del pacte amb l'alcaldessa Núria Sans, com ara l'elaboració del pla general. “És un govern que treballa molt lentament i que no té voluntat per acabar els projectes”, lamenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera a Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona