Política

Pedro Sánchez: “No podem oblidar els milions de persones que no van votar”

El secretari general del PSOE ofereix reformar la Constitució per trobar “el millor encaix de Catalunya a Espanya”

El líder socialista viatja a Barcelona l'endemà del 9-N per mostrar “l'estima” que té al país

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, considera que, després de la mobilització ciutadana viscuda el 9-N a Catalunya, “cal obrir un nou temps de concòrdia a Espanya i acabar amb l'immobilisme” de Mariano Rajoy. I, per aconseguir-ho, “la solució la marca la Constitució”.

Així doncs, el secretari general del PSOE, que ha participat a l'executiva del PSC aquest dilluns a Barcelona per mostrar “l'estima cap a Catalunya”, ha assegurat que respecta “la mobilització ciutadana” viscuda ahir i els més de dos milions de catalans que van participar. “Però respectem també als milions de persones que no van acudir a les urnes per dir que aquesta no era la manera, no els podem oblidar i cap dels dos governs hauria d'oblidar-se tampoc d'elles”, ha explicat

Al seu entendre, “el 10 de novembre cal obrir un nou temps per abordar un problema que està estancat i que no només afecta Catalunya, sinó que afecta al conjunt de l'Estat”. per això, Sánchez li ha exigit al president espanyol, Mariano Rajoy, que abandoni els tribunals i exerceixi la política per trobar solucions.

“És veritat que tenim un problema, però la bona notícia és que tenim una sortida: la reforma constitucional”, ha afirmat. Ara, per al líder socialista, en aquests moments els “dos actors” que hi ha en els diferents governs, en referència a Mas i Rajoy, no permeten aquesta sortida.

Segons Sánchez, “la reforma constitucional ha de trobar el millor encaix de Catalunya a Espanya però també ha de corregir vicis acumulats” i, per tant, cal una reforma en sentit federal, “que posi fi a l'Espanya de les autonomies”.

En aquesta línia, ha argumentat: “Sóc dels que creu que la millor manera de defensar la Constitució espanyola és renovar-la. Davant l'immobilisme i l'independentisme, els socialistes oferim al reforma constitucional”.

El secretari general dels socialistes espanyols ha volgut remarcar també que hi ha moltes coses que uneixen Catalunya amb la resta de l'Estat, i que cal obrir una nova via “tenint clars els desafiaments però sent conscients que només junts els hi podrem fer front”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona