Arenys de Munt demanarà prudència als veïns davant la provocació falangista

El govern vol repartir un full informatiu a la població per tranquil·litzar-la i animar-la a participar en la consulta popular

Carles Móra es mostra perplex davant la decisió del Departament d'Interior de fer coincidir en el temps «dues manifestacions ideològiques contraposades que poden provocar una situació perillosa». L'alcalde d'Arenys de Munt insisteix que el municipi –«acollidor com sempre ha estat»– no està en contra de cap manifestació «que es faci des del respecte als altres», però defensa que «hi ha 364 dies a l'any per poder celebrar la trobada de la Falange». En aquest sentit, tot i que Carles Móra insisteix que la situació creada a propòsit de la divulgació mediàtica, no ha afectat la vida normal del municipi. «Segur que és una conversa recurrent de cafè, i més aquests dies, però la gent s'ho agafa prou bé», diu.

Tot i això, l'alcalde té pendent una reunió amb altres membres del consistori i representants de la policia catalana en què es decidirà tirar endavant la publicació d'un full informatiu per a la ciutadania. «L'objectiu prioritari és tranquil·litzar els veïns que es poden sentir afectats i els volem recomanar que en cap cas se sentin intimidats ni condicionats davant de cap pressió externa», apunta. Segons comenta, la gent de la Falange ja ha protagonitzat diferents episodis a la població amb l'objectiu de crear polèmica. «Un dia abans del pas del Tour de França per Arenys de Munt van repartir fulletons atacant la consulta i han aparegut pintades certament ofensives contra gent del poble», assegura. I hi afegeix que «amb aquests precedents és lògic que no esperem res de bo el dia 13».Amb tot, Móra intentarà reunir-se abans amb el màxim representant falangista, Antonio Sánchez Aguilar, «per fer-li saber que el nostre consistori confia que la concentració de la plaça Catalunya es farà amb una total normalitat».

Suport dels Mossos

L'alcalde d'Arenys de Munt va explicar ahir que si es confirma que la consulta popular i l'acte falangista coincidiran el mateix dia «demanarem el suport i l'empara dels Mossos d'Esquadra». Carles Móra va revelar que la policia catalana serà la principal força que s'encarregui de mantenir l'ordre en el municipi, «perquè el consistori no té capacitat econòmica per convocar tots els agents de la policia local un diumenge».

L'impuls des de Facebook

El referèndum d'Arenys de Munt sobre l'autodeterminació de Catalunya ha traspassat fronteres i ho ha fet gràcies a la xarxa social del web Facebook. Un arenyenc, Jordi Clapés, va crear un grup a propòsit de l'acte del 13 de setembre i les adhesions i mostres de suport s'han multiplicat en els últims dies. «Entre el grup d'adhesió i l'esdeveniment en si a hores d'ara hi ha més de 2.000 persones que han estat informades de la consulta popular i tot allò que l'envolta», explica Clapés. El responsable del grup de Facebook reconeix que en els darrers dies, arran de la controvertida decisió del Departament d'Interior de deixar organitzar la concentració falangista el mateix dia de la consulta, «ha donat un impuls decisiu a les adhesions». Ahir a la tarda es comptabilitzaven 915 i 350 persones més havien confirmat la seva assistència a l'acte del dia 13. El debat generat l'integren majoritàriament missatges de suport i ànims pel referèndum, i alguns pregunten com ho han de fer per participar-hi. Clapés afegeix que està convençut que a mesura que s'aproximi el dia el suport al grup augmentarà. «Un des objectius que aconseguim és conscienciar els veïns d'Arenys de Munt que la necessitat d'exercir el seu vot en la consulta passi per sobre de qualsevol intimidació», afirma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegura que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL