Política

Raquel Sánchez es converteix en la primera alcaldessa de Gavà

La socialista relleva a Joaquim Balsera, que deixa el càrrec després de nou anys per treballar en el sector privat

La nova alcaldessa referma el seu “compromís amb les persones” incidint en àmbits com els serveis socials

Relleu a l'alcaldia de Gavà quan la legislatura municipal està a la seva recta final. Raquel Sánchez Jiménez, portaveu del grup socialista i tinent d'alcalde, s'ha convertit en la primera dona del municipi que ocupa aquest càrrec, en substitució de Joaquim Balsera, que era batlle des del 2005 i que vol endegar un projecte sobre smartcitites. No hi hagut sorpreses en el ple d'investidura d'aquest dissabte, on la candidatura de Sánchez ha obtingut el suport d'onze dels 21 regidors al consistori -els 9 del PSC i dos d'ICV-EUiA-. La socialista ha refermat el seu “compromís amb les persones” incidint en àmbits com els serveis socials.

Raquel Sánchez ha subratllat també la “transparència” per a la construcció del “futur de Gavà”, ciutat on assegura que gaudeix de “bases sòlides” fruit de l'esforç de tots, però especialment, segons ha destacat, del seus predecessors. Com a projectes ha enumerat fites com el nou mercat municipal MercaGavà o la novacomissaria de la Policia Municipal, així com una promoció d'habitatge social a can Ribes. A més, ha refermat la seva aposta “atraure inversions” i forjar una ciutat on l'activitat empresarial i el creixement residencial s'equilibrin amb els valors mediambientals.

Després d'expressar la seva “emoció profunda” per esdevenir alcaldessa del seu municipi, Sánchez ha promès encapçalar un govern municipal “amb la mà estesa a tothom”, no només a les altres formacions polítiques sinó a la ciutadania en general. “Cal abordar noves maneres de comptar amb totes les entitats, amb totes les associacions, amb totes les persones i també amb totes les formacions polítiques que vulguin aportar des del respecte, des de la generositat i des de la responsabilitat”, ha indicat.

La sala de plens de l'Ajuntament de Gavà s'ha quedat petita de gent que ha volgut ser testimoni del relleu. A primera fila, a banda de familiars, hi havia una representació de la direcció del PSC, encapçalada per Antoni Balmón, també alcalde de Cornellà de Llobregat. També eren presents, entre d'altres, l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; l'alcalde de Sant Boi de Llobregat, Jaume Bosch; el batlle de Viladecans, Carles Ruiz , i el secretari de Política Municipal del PSC i alcalde de Granollers, Josep Mayoral.

Balsera, l'alcalde sortint

Per la seva banda, Joaquim Balsera, alcalde des del 2005 després de la renúncia - també a mig mandat-, de Dídac Pestaña, s'ha acomiadat amb agraïments als representants consistorials i als treballadors a l'Ajuntament. Ha volgut posar punt i final a la tasca com a batlle amb les mateixes paraules amb les que va començar ara fa nou anys: “Amb paraules d'agraïment al col·lectiu de persones que, en positiu, amb visió de futur, amb ganes de construir han estat sempre al costat del projecte de ciutat, persones de les entitats, persones modestes que no tenien ni tenen relació amb l'Ajuntament però que han fet amb el seu esforç un ciutat millor”, ha assenyalat.

El passat 4 de febrer, Balsera anunciava en roda de premsa que deixava, passat llarg el mig mandat, l'alcaldia. Al·legava “motius personals” i, de fet, el futur professional de l'ara exalcalde de Gavà és engegar en l'àmbit privat una empresa de serveis per a smartcities. En aquest sentit, ha negat per activa i per passiva que la seva renúncia tingui relació amb la investigació que manté oberta des del març passat l'Oficina Antifrau de Catalunya contra l'Ajuntament de Gavà per un programa finançat amb fons de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per impulsar l'ocupació al municipi. Una qüestió que en el ple extraordinari d'aquest dissabte ha exposat el portaveu d'ERC a l'Ajuntament.

Balsera ha estat el cap de llista dels PSC en les dues últimes eleccions municipals, aconseguint en tots dos casos guanyar-les, les primeres per majoria absoluta, i les segones, per majoria simple. Actualment, els socialistes governen el municipi del Baix Llobregat amb 9 dels 21 regidors al consistori, en coalició amb ICV-EUiA, que aporta dos regidors al govern municipal. De moment, mantindrà la seva acte de regidor i seguirà, com a mínim alguns mesos més, a la presidència del Consell Comarcal del Baix Llobregat

La nova alcaldessa

Raquel Sánchez Jiménez va néixer a Gavà el 18 de novembre de 1975. Casada amb dos fills és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (UB), té un Màster en Dret del Treball i Seguretat Social a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). La seva carrera professional com a jurista va començar en un despatx a Barcelona, i posteriorment va poder fundar amb dos companys el seu propi bufet a Castelldefels.

Des del 2007 és regidora del PSC a l'Ajuntament de Gavà on ha ocupat diversos càrrecs: tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Recursos Humans i Serveis Generals i portaveu del grup municipal socialista. Els dos primers anys del mandat actual, ha estat també portaveu del PSC i tinent d'alcalde d'Urbanisme, Promoció Econòmica, Medi ambient i Sostenibilitat.

L'any 2012 va ser escollida primera secretària del PSC Gavà i forma part de la Comissió Executiva del Baix Llobregat. És, a més, membre del Consell Nacional del PSC. Sànchez era la única candidata proposada per substituir Balsera i va ser ratificada per la majoria de l'assemblea de militants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia