El grup d'ICV-EUiA de Badalona presentarà al·legacions al pla territorial metropolità

El grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Badalona té previst presentar una sèrie d'al·legacions al pla territorial metropolità de Barcelona (PTMB). El pla, que està ara en fase de recepció d'al·legacions per part d'entitats i col·lectius, fixa la planificació estratègica d'infraestructures viàries i de serveis del territori. El president del grup d'Iniciativa, Carles Sagués, qualifica de «molt positiva» l'existència del pla i assegura que es tracta d'un pas endavant de la Generalitat. Tot i això, ha anunciat que, a més de l'al·legació que va presentar en l'últim ple municipal sobre el canvi de definició de la C-31 com a autopista per la d'una via estructurant suburbana (via urbana ràpida), també volen incidir en altres aspectes «que poden ser clau per al futur de la nostra ciutat».

El sòl industrial de la ciutat centra una de les al·legacions dels ecosocialistes. En concret, el PTMB qualifica els polígons industrials de Badalona Sud i el Manresà com a zones de transformació urbana, una denominació que deixaria la porta oberta a la construcció d'habitatges, tal com explica Sagués. Per aquest motiu, Iniciativa creu que s'haurien de classificar com a àrees especialitzades industrials a consolidar i equipar. Segons el president del grup d'Iniciativa a Badalona, «En un moment de crisi com l'actual és important apostar per la potenciació del teixit industrial».

El pla recull el trasllat de la via del tren cap a l'interior de Badalona i ICV-EUiA proposa anar més enllà i demana que el document reculli que el nou traçat ferroviari «s'apropi a les zones més poblades de Badalona, se situï a l'altura de la C-31». També demana que el nou traçat de la línia C1 disposi de quatre vies i que s'aprofiti l'espai buit al litoral per perllongar la línia T4 del tramvia fins a Montgat. També reclamen la supressió del nou tram del traçat en estudi de la B-500, que va des de la B-20 fins a l'actual C-31, perquè asseguren que si es fes «suposaria la consolidació de la C-31 com a autopista».

Abans de lliurar les al·legacions, els representants de grup les faran arribar a entitats de la ciutat per si s'hi volen afegir i presentar al·legacions que vagin en la mateixa línia.

LA FRASE

Carles Sagués
president del grup municipal d'icv-euia
«Volem incidir en aspectes que poden ser clau per al futur de Badalona»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”