Política

Llanos de Luna vol que la bandera espanyola onegi a cinc edificis municipals de Corbera de Llobregat

La delegada del govern espanyol interposa un recurs contra l'Ajuntament perquè posi la bandera al pavelló d'esports, la biblioteca, l'escola, el camp de futbol i les instal·lacions de la policia local

L'alcalde considera que es tracta d'una “ofensiva” del govern espanyol contra els municipis i la Generalitat per demostrar “qui mana”

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Corbera de Llobregat per tal que es posi la bandera espanyola a cinc instal·lacions municipals: el pavelló d'esports, la biblioteca, l'escola, el camp de futbol i la policia local. Per l'alcalde de la localitat, Manel Ripoll, es tracta d'una “ofensiva del govern espanyol” contra la Generalitat i els ajuntaments amb la que vol demostrar “qui mana”.

El requeriment de la delegada del govern espanyol és la resposta a les explicacions que va donar l'Ajuntament de Corbera de Llobregat a la demanda de posar la bandera espanyola a la resta d'instal·lacions municipals, a banda de l'edifici consistorial. I és que, tal com ha assenyalat Manel Ripoll, van negar-se a fer-ho “per qüestions econòmiques”.

“Ofensiva” contra Catalunya

L'alcalde de Corbera ha explicat que senten “sorpresa, indignació i ràbia continguda” després d'haver atès la petició que se'ls va fer el 2009 i d'haver posat la bandera del municipi, la catalana, l'espanyola i l'europea a la façana del consistori, atenent la denúncia d'un veí.

En aquest sentit, ha precisat la persona que va presentar la primera denúncia “no va insistir més” després de veure que totes les banderes onejaven a la façana del consistori. El ciutadà, conegut per l'alcalde, s'havia queixat perquè a l'Ajuntament, fins llavors, no hi tenien present cap bandera.

Per aquest motiu, ha considerat que ara es tracta d'una “ofensiva del govern espanyol envers la Generalitat i els ajuntaments”, l'objectiu de la qual és fer constar que l'executiu estatal “és qui mana i porta la veu cantant”.

En cas contrari, no entén l'actuació de Llanos de Luna. De fet, l'alcalde ha explicat que veient els moviments Llanos de Luna ha arribat a la conclusió que la delegació del govern espanyol “no deu tenir gaire feina”. A més, Ripoll ha advertit que es pot tractar de “la punta de l'iceberg” i que, a partir d'ara, es pretengui fer el mateix a la resta de municipis.

Ripoll ha explicat que tenen temps per presentar al·legacions. “Seguirem en aquesta línia”, ha avançat. L'alcalde no ha descartat la possibilitat de no acatar i no complir el que se'ls mani. “També existeix aquesta possibilitat”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a ucraïna

Augmenten a dotze els morts en l’atac rus contra un hipermercat

barcelona
guerra a gaza

Camions amb ajuda humanitària comencen a entrar a la Franja pel pas de Kerem Shalom

barcelona
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona